Invaller Ibrahimovic kan Milan niet behoeden voor uitglijder in Florence

AC Milan is zaterdag in de Serie A onderuit gegaan bij Fiorentina. De Rossoneri lieten een povere indruk achter in Florence: een penalty en een laat doelpunt van Luka Jovic braken de regerend kampioen van Italië uiteindelijk op. Bij La Viola deed Sofyan Amrabat negentig minuten mee.

Fiorentina
Fiorentina
2 - 1
AC Milan
AC Milan

Milan won de afgelopen vier officiële wedstrijden, maar van het opgedane vertrouwen in de voorbije duels was in Stadio Artemio Franchi weinig te merken. Fiorentina was in de eerste helft de bovenliggende partij en bezorgde Milan-keeper Mike Maignan handenvol werk. Vooral ex-Milan-speler Giacomo Bonaventura was dreigend.

Maignan bracht eerst redding op een harde vrije trap van Bonaventura en stak later op zijn tijd voet uit bij een nieuwe doelpoging van de routinier in het strafschopgebied. De bal werd daarna nog voor de doellijn weggeschoten door Milan-verdediger Pierre Kalulu. Ook de Argentijn Nicolás González testte Maignan: zijn venijnig schot werd uit de hoek getikt door de Franse doelman van Milan.

Entree Ibrahimovic
Milan bracht aanvallend weinig. Olivier Giroud haalde nog een keer uit, maar stuitte op Fiorentina-keeper Pietro Terracciano. Direct na de rust wist Fiorentina toch aan de leiding te komen. Fikayo Tomori legde de Fransman Jonathan Ikone neer in het strafschopgebied, waarna González vanaf elf meter de 1-0 maakte. Voor Milan was de tegentreffer het sein om meer gas te geven in Florence.

Giroud werd direct in stelling gebracht, maar zijn kopbal werd gepareerd door Terracciano. Milan-trainer Stefano Piolo besloot na ruim een uur onder andere Zlatan Ibrahimovic en Divock Origi in te brengen voor een slotoffensief. De entree van beide spitsen leverde niet het gewenste resultaat op voor de Milanezen.

Sterker nog, invaller Luka Jovic bepaalde de eindstand kort voor tijd op 2-0. Op aangeven van Dodo kopte de Serviër fraai raak. Theo Hernández deed in de blessuretijd nog iets terug voor Milan, maar meer dan een eretreffer was het niet. De fans van Fiorentina stonden op de avond van de overwinning op Milan ook stil bij de dood van David Astori. De voormalig captain van La Viola overleed vijf jaar geleden, op 4 maart 2018.