Ibrahimovic blikt terug op zware periode: 'Nooit zoveel geleden voor een prijs'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic (41) is vastberaden om weer van onschatbare waarde te worden voor AC Milan na zijn rentree bij de regerend kampioen van Italië. De Zweed blikt terug op een fysiek en mentaal zware periode en is niet van plan om rustig af te bouwen in Milaan.

Ibrahimovic blikt terug op zware periode: 'Nooit zoveel geleden voor een prijs'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
2 - 0
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Ibrahimovic (41) kwam zondagavond tegen Atalanta Bergamo een kwartier voor tijd binnen de lijnen voor Olivier Giroud en kreeg een staande ovatie in San Siro. De grote ster van Milan stond sinds vorig jaar mei geblesseerd aan de kant vanwege een knieblessure. 'Ik heb de fans zo gemist. Ik wil ze bedanken voor het geven van kracht, adrenaline en de motivatie om door te blijven gaan. Zonder hun steun is dat heel moeilijk', aldus Ibrahimovic tegen DAZN.

'Ik voel me goed. Ik heb me in ruim een jaar niet zo goed gevoeld. Ik ben weer in staat om te doen wat ik wil. Ik voel me vrij om te doen waar ik van hou en dat is gewoon voetballen. Ik zei dat ik San Siro zou laten springen, nou het was weer springen he', zei de ex-spits van onder andere Ajax, Juventus, Internazionale en FC Barcelona al lachend.

Zware periode
Ibrahimovic besloot na het laatste competitieduel van vorig seizoen tegen Sassuolo onder het mes te gaan vanwege een slepende knieblessure en stond maanden aan de kant. 'Als ik het hele verhaal moet vertellen, zit ik hier uren. Maar ik heb veel geleden, heel veel. De laatste zes maanden van vorig seizoen wilde ik op alle mogelijke manieren het team helpen, ook als ik niet echt kon spelen. Ik had de operatie zes maanden eerder kunnen ondergaan, maar ik wist dat we vorig seizoen de Scudetto konden winnen', aldus de Zweed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik heb de coach beloofd dat ik de operatie zou uitstellen omdat ik er voor het team wilde zijn en ze wilde helpen. Ik zeg je, ik heb nog nooit zoveel geleden voor een prijs als vorig seizoen. Het was ook het jaar van het overlijden van Mino (Raiola), mentaal was het ook zwaar. Gelukkig heb ik mensen om me heen die me kracht geven. En wanneer ik weer in vorm ben, ben ik sterker dan wie dan ook.'

Vastberadenheid
Ibrahimovic is sinds zondag de oudste Milan-speler ooit in een Serie A-wedstrijd. De spits is niet van plan om een rol als 'luxe mascotte' te vervullen bij de Rossoneri. 'Ik speel hier niet op basis van mijn verleden, ik wil mijn teamgenoten blijven uitdagen voor speeltijd. Anders was ik hier niet meer. Ik ben hier niet voor wat ik tien of vijf jaar geleden heb laten zien. Zodra ik denk dat ik niets meer kan betekenen of alleen de laatste vijf minuten kan meedoen, dan blijf ik wel thuis. Ik wil weer hele wedstrijden gaan spelen', besluit Ibrahimovic.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.