Interview Abidal zorgt wéér voor commotie: nu is Real Betis boos

Reacties

Éric Abidal zal voortaan wel twee keer nadenken voordat hij toezegt medewerking te verlenen aan een interview. Eerder deze week reageerde Lionel Messi al furieus op een aantal teksten van de Fransman en nu is het Real Betis dat boos is op de technisch secretaris van Barcelona.

Interview Abidal zorgt wéér voor commotie: nu is Real Betis boos
© Pro Shots

Het interview dat Abidal gaf aan Mundo Deportivo werd opgesplitst in twee delen en het eerste deel zorgde voor veel ophef. Het tweede deel werd zaterdag gepubliceerd en Abidal kreeg daarin een vraag over vleugelverdediger Emerson, die een jaar geleden via een samenwerking met Real Betis werd weggehaald bij Atlético Mineiro. Beide clubs uit La Liga namen een deel van de transfersom voor hun rekening en maakten de afspraak dat Emerson eerst tweeënhalf jaar bij Betis zou gaan spelen.

In de zomer van 2021 heeft Barcelona de mogelijkheid om Emerson over te nemen, door zes miljoen euro over te maken aan Betis. Dat is het bedrag dat de club uit Sevilla vorig jaar betaalde als deel van de transfersom die naar Atlético Mineiro werd overgemaakt. In het interview met Mundo Deportivo gaf Abidal echter aan dat Barcelona de 21-jarige Emerson al eerder kan binnenhalen.

Volgens de Fransman is afgesproken dat Barcelona bij het betalen van een transfersom tussen de twaalf en vijftien miljoen euro eerder dan gepland kan toeslaan. 'We hebben de optie om hem binnen te halen wanneer wij maar willen', zei Abidal. 'Hij doet het erg goed bij Betis en is een speler voor de toekomst van Barcelona. We hebben een sterke selectie, maar wel wat smal. Maar we weten dat de toekomst er met Emerson goed uitziet.'

Bij Betis heeft men met verbazing gereageerd op de woorden van Abidal. Alexis Trujillo, werkzaam als assistent technisch directeur, ontkent het bestaan van de optie waar Abidal het over heeft: 'Er is absoluut geen mogelijkheid dat Barcelona hem eerder kan binnenhalen. Er bestaat helemaal niet zo'n clausule', zo luidde de duidelijke boodschap van de boze Trujillo tegenover AS.

Emerson speelde tot dusver 24 competitiewedstrijden voor Real Betis, waarvan achttien in het lopende seizoen, en is dit seizoen een vaste basisspeler in het team van trainer Rubi. Zondag neemt de enkelvoudig Braziliaans international het met Betis op tegen Barcelona, naar alle waarschijnlijkheid zijn toekomstige club. Maar wanneer hij de overstap maakt: dat is dus nog maar de vraag. Mocht Barcelona er volgend jaar overigens van afzien om zes miljoen euro over te maken naar Betis, dan kan de club uit Sevilla Emerson voor langere tijd vastleggen.

Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
2 - 3
Barcelona
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.