Internazionale neemt Sneijder op in Hall of Fame

Reacties

Internazionale heeft Wesley Sneijder opgenomen in de Hall of Fame van de club. De middenvelder wordt op deze manier bedankt wat hij voor de Nerazzurri heeft betekend.

Internazionale neemt Sneijder op in Hall of Fame
© Pro Shots

Sneijder speelde tussen de zomer van 2009 en januari 2013 voor Inter en was een hoofdrolspeler in het team dat in 2010 liefst vijf prijzen won: de Coppa Italia, de landstitel, de Champions League, de Italiaanse Super Cup én het WK voor clubs. De recordinternational van het Nederlands elftal ging na zijn avontuur in Milaan verder bij Galatasaray.

De supporters van Inter kiezen sinds 2018 ieder jaar een doelman, een verdediger, een middenvelder en een aanvaller die in de Hall of Fame wordt opgenomen. Na Lothar Matthäus, Dejan Stankovic en Esteban Cambiasso is Sneijder nu de vierde middenvelder die op deze bijzondere manier in het zonnetje wordt gezet.

'Dit is een enorme eer voor mij en ik ben er heel dankbaar voor', reageert Sneijder op de clubwebsite van Inter. 'Ik zal mijn tijd bij Inter nooit vergeten. De club is als een familie en ik ben er trots op dat ik daar deel van uitmaak. In 2010 schreven we geschiedenis met het winnen van de treble en ik hoop dat ik deze waardering snel met jullie allemaal kan vieren.'

INTERS HALL OF FAME:

2018: Walter Zenga; Javier Zanetti; Lothar Matthaus; Ronaldo.

2019: Francesco Toldo; Giacinto Facchetti; Dejan Stankovic; Giuseppe Meazza.

2020: Julio Cesar; Giuseppe Bergomi; Esteban Cambiasso; Diego Milito.

2021: Gianluca Pagliuca; Marco Materazzi, Wesley Sneijder. (aanvaller wordt nog bekendgemaakt)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.