Internazionale met trio Nederlanders hard op weg naar achtste finale

Internazionale heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan in de Champions League. In het eigen Stadio Giuseppe Meazza werd Red Bull Salzburg verslagen.

Internazionale
2 - 1
Red Bull Salzburg

Internazionale is uitstekend aan het seizoen begonnen, want de verliezend Champions League-finalist is na negen speelrondes de koploper in de Serie A en ook Europees was de start goed. Van de elf officiële duels dit seizoen werd er één verloren, tegen acht overwinningen en twee gelijke spelen. De ploeg van trainer Simone Inzaghi was dan ook favoriet voor het thuisduel met Red Bull Salzburg, dat al drie wedstrijden op rij niet wist te winnen in alle competities.

Denzel Dumfries en Stefan de Vrij hadden allebei een basisplaats bij Inter, waar Davy Klaassen vijf minuten voor tijd nog mocht invallen. In de negentiende minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Henrikh Mkhitaryan leek de bal te passen naar Davide Frattesi, maar deze kwam terecht bij Alexis Sánchez (foto) en die maakte van dichtbij geen fout.

In de 57ste minuut kwamen de bezoekers vanuit het niets op gelijke hoogte na goed terugleggen van Roko Simic op Maurits Kjaergaard, die op zijn beurt Oscar Gloukh in staat stelde de 1-1 binnen te schieten. De vreugde was slechts van korte duur, want in de 64ste minuut kwam Inter opnieuw op voorsprong. Een overtreding van Lucas Gourna-Douath op Frattesi werd bestraft met een strafschop, die door Hakan Çalhanoglu werd benut.

Acht minuten voor tijd leek Lautaro Martínez definitief te beslissen in het voordeel van de Nerazzurri, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar, waardoor Internazionale na drie duels zeven punten heeft en daarmee fier aan kop gaat in Groep D. Red Bull Salzburg blijft steken op drie punten.