Imposante reeks in gevaar: RB Salzburg grijpt hard in

Reacties

Red Bull Salzburg heeft trainer Gerhard Struber maandag op straat gezet. Onur Cinel komt ter vervanging over van FC Liefering, een satellietclub van de Oostenrijkse veelvraat. Struber verlaat de club als koploper in de Oostenrijkse Bundesliga, maar omdat er een imposante reeks in gevaar is, moet hij toch vertrekken.

Imposante reeks in gevaar: RB Salzburg grijpt hard in
© Pro Shots

Red Bull begon de kampioenspoule, die naar Belgisch voorbeeld begint met een halvering van de punten, met twee punten voorsprong op achtervolger Sturm Graz. Na een zege in Graz werden dat er vijf, maar dat overschot is de afgelopen weken verspeeld met een gelijkspel en een nederlaag. Het verlies bij LASK Linz vrijdagavond werd Struber fataal, de kans is niet denkbeeldig dat Red Bull na tien landstitels op rij onttroond gaat worden.

Salzburg won alle landstitels sinds 2014, ook het invoeren van de play-offs om iets van spanning te behouden kon meestal niet beletten dat de Red Bull-club met overmacht kampioen werd. Nu is het aan Cinel om te voorkomen dat na Bayern München ook Red Bull Salzburg in 2024 een lange serie van opeenvolgende kampioenschappen tot een einde ziet komen. Op 28 april zal de beslissing mogelijk vallen: dan is het RB Salzburg – Sturm Graz.

Struber begon in juli 2023 aan zijn klus, zijn opvolger Cinel is ook assistent-bondscoach van Oranje-opponent Oostenrijk. Nadat Bayern München zondag na elf titels op rij werd onttroond, heeft alleen het Bulgaarse Ludogorets (twaalf stuks) een langere titelreeks dan Salzburg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.