Internazionale heeft hulp Kluivert niet nodig

Patrick Kluivert hielp Inter een handje door in Newcastle te scoren (op St. James' Park werd het 0-2 voor Barcelona), maar de Italianen hadden de hulp van de Nederlander niet eens nodig. De nerazzurri deden het op eigen kracht en wonnen met 0-2 bij het geplaagde Bayer Leverkusen.

Internazionale heeft hulp Kluivert niet nodig

Newcastle United meende nog een klein kansje op een plaatsje in de kwartfinales te hebben. Tegenstander Barcelona had zich immers al geplaatst en wie wist waar Bayer Leverkusen tegen Internazionale in de eigen BayArena nog toe in staat was. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen.

Het sprookje van de Magpies werd echter al spoedig uitgeblazen. Verantwoordelijk daarvoor was Patrick Kluivert, die Barcelona na een uur voetballen verdiend aan de leiding bracht. Veertien minuten later maakte Thiago Motta aan alle spanning een einde door 0-2 aan te tekenen. De Europese toernee van de Catalanen blijft daardoor een opmerkelijke: nog steeds ongeslagen.

Internazionale had in Duitsland een gemakkelijker avondje dan het zelf vooraf zal hebben gedacht. De ploeg nam tien minuten voor de pauze de leiding via de Nigeriaan Martins, en had het duel zelfs al voor de rust kunnen beslissen. Domenico Morfeo miste echter van elf meter, waardoor de Italiaanse ploeg tot de laatste minuut moest wachten voor Emre Belözoglu de eindstand bepaalde: 0-2.

Bekijk hier al onze video's