Interessant moment richting EK: UEFA loot vrijdag voor play-offs

Reacties

Volgende week zaterdag is de loting voor de groepsfase van het EK, maar vrijdagmiddag komt de UEFA ook al bijeen voor een loting. Vanaf 12.00 uur wordt namelijk het schema van de play-offs om de laatste vier EK-tickets aangevuld.

Interessant moment richting EK: UEFA loot vrijdag voor play-offs
© Pro Shots

Daarin zijn na het bekend worden van de zestien deelnemers namelijk nog enkele open plekken. Dat komt doordat zeven landen uit divisie C van de Nations League via de play-offs nog kans maken op een EK-ticket. Drie van hen nemen sowieso deel aan Path C: de landen die groepswinnaars werden in die divisie van de Nations League, te weten Schotland, Noorwegen en Servië.

De vierde deelnemer wordt per loting bepaald en komt uit het groepje Bulgarije, Israël, Hongarije en Roemenië, dat bij eventuele kwalificatie sowieso in de poule van Nederland terecht komt (Groep C, waarin nu al Oekraïne zit). De overige drie gaan naar de play-offs van Path A, waar IJsland de enige deelnemer is die al vast staat omdat verder alle landen uit Divisie A naar het EK gaan.

VOORLOPIG SPEELSCHEMA PLAY-OFFS

Play-off Path A Play-off Path B*
IJsland - N.n.b. Bosnië-Herzegovina - Noord-Ierland
N.n.b. - N.n.b. Slowakije - Ierland
Play-off Path C Play-off Path D
Schotland - N.n.b. Georgië - Wit-Rusland
Noorwegen - Servië Noord-Macedonië - Kosovo

* Winnaar komt terecht in Groep E bij Spanje. Halve finales worden op 26 maart 2020 gespeeld en gaan over één wedstrijd. De finales zijn op 31 maart.

Voor Path B is het speelschema al bekend, omdat exact vier landen uit die divisie van de Nations League zich niet direct voor het EK plaatsten. Noord-Ierland gaat in de halve finale op bezoek bij Bosnië-Herzegovina, Slowakije krijgt bezoek van Ierland. Aangezien de Ieren als gastland in Groep E terecht zouden komen bij Spanje, gaat het land dat deze play-off wint sowieso naar die poule. Voor de overige play-offs wordt dit nog bepaald.

Ook de vier deelnemers voor Path D van de play-offs zijn al bekend en dat levert sowieso een EK-debutant op. Georgië neemt het thuis op tegen Wit-Rusland, Kosovo gaat op bezoek bij Noord-Macedonië. De winnaars van die twee wedstrijden spelen de finale om een van de vier EK-tickets op 31 maart. Dat is dus na de loting voor de groepsfase van het EK. Die staat namelijk al gepland voor zaterdag 30 november.

voorlopige groepsindeling ek 2020

Groep A Groep B Groep C
Italië België Oekraïne
Pot 2 Rusland Nederland
Pot 3 Denemarken Pot 3
Pot 4 Pot 4 Pot 4
(Roemenië)
Groep D Groep E Groep F
Engeland Spanje Duitsland
Pot 2 Pot 2 Pot 2
Pot 3 Pot 3 Pot 3
Pot 4 Pot 4 Pot 4
(Schotland) (Ierland) (Hongarije)

Tussen haakjes staan de gastlanden die zich via de play-offs nog kunnen plaatsen en dus automatisch in die groep terecht komen.

voorlopige indeling play-offs

Play-offs Path A Play-offs Path B
IJsland Bosnië-Herzegovina
- Slowakije
- Ierland
- Noord-Ierland
Play-offs Path C Play-offs Path D
Schotland Georgië
Noorwegen Noord-Macedonië
Servië Kosovo
- Wit-Rusland
Nog in te delen Nog in te delen
Bulgarije Israël
Hongarije Roemenië

Path A en Path C worden per loting aangevuld met de nog in te delen landen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.