Inter vervolgt Champions League-jacht met zege op Bologna

Internazionale heeft in de kopgroep van de Serie A uitstekende zaken gedaan tegen Bologna. De Nerazzurri maakten na rust het verschil en wonnen met 2-1.

Inter had in de eerste helft al de grootste kansen gekregen. Adem Ljajic en Marcelo Brozovic hadden allebei tegen de paal geknald. In de tweede helft bleef Inter de betere partij, maar Bologna hield lang stand. Ivan Perisic opende uiteindelijk in de 72ste minuut de score, door van dichtbij raak te koppen na een corner. Vier minuten later was een hoekschop weer het recept voor Milanees succes. Ditmaal rondde Danilo D'Ambrosio af: 2-0.

Daarmee was het duel gespeeld, hoewel Bologna in de negentigste minuut nog wat terugdeed via Franco Brienza. De routinier plaatste de bal vanaf ongeveer twaalf meter in de verre hoek.

Inter stijgt door de zege naar de vierde plaats. De ploeg van trainer Roberto Mancini heeft 54 punten, twee minder dan AS Roma en een meer dan Fiorentina. Die clubs hebben allebei nog wel een duel tegoed in de race om de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Volgende week volgt in die strijd een cruciaal duel in Rome, als Inter op bezoek gaat bij de Giallorossi.