Inter verliest door offday Icardi opnieuw en ziet Napoli uitlopen

Internazionale is het even kwijt. De ploeg van Luciano Spalletti leed vorige week de eerste nederlaag van het seizoen en zaterdag volgde uit bij Sassuolo de tweede verliespartij. Koploper Napoli profiteerde van de nieuwe misstap van Inter en heeft nu vijf punten meer.

Napoli - Sampdoria 3-2
Een waar spektakelstuk in de eerste helft bij Napoli - Sampdoria, met liefst vijf doelpunten. De bezoekers kwamen al in de tweede minuut op voorsprong via Gastón Ramirez, die Pepe Reina verraste met een directe vrije trap van grote afstand. Napoli moest dus al snel in de achtervolging en Dries Mertens raakte met een geweldige volley de lat, voordat Allan er na een kwartier alsnog 1-1 van maakte. Hij tikte een rebound binnen, nadat José Callejon op Emiliano Viviano was gestuit.

Ook nu kwam Sampdoria weer op voorsprong. Ramirez werd neergehaald door Elseid Hysaj en verdiende daarmee een penalty, die werd benut door Fabio Quagliarella. Niet lang daarna miste Quagliarella nog een goede kans op zijn tweede goal en dat bleek een dure misser te zijn, want op aangeven van Mertens schoot Lorenzo Insigne aan de overkant de gelijkmaker binnen. Marek Hamsik zorgde met een intikker zelfs voor de 3-2; ook bij deze goal was Mertens de aangever.

Marek Hamsik viert zijn 116e doelpunt in het shirt van Napoli.

Voor Hamsik was het doelpunt dat hij maakte een speciale: hij staat nu op 116 goals voor Napoli, een meer dan de legendarische Diego Maradona (115). Quagliarella maakte zelfs nog een zesde goal in de eerste helft, maar deze treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. In de tweede helft miste de in Napels geboren aanvaller nog een goede kans, voordat hij werd gewisseld voor Dawid Kownacki en een staande ovatie van de Napoli-supporters ontving.

Quagliarella zat nog maar net op de bank, toen Napoli met tien man kwam te staan. Mario Rui ontving zijn tweede gele kaart en dus mocht Sampdoria met een man meer op zoek naar de gelijkmaker. Noemenswaardige kansen op de 3-3 vielen er in het laatste kwartier echter niet te noteren en dus boekte Napoli de veertiende competitiezege van dit seizoen. Volgende week speelt de lijstaanvoerder tegen Crotone.

Sassuolo - Internazionale 1-0
Internazionale leed vorige week bij Udinese de eerste nederlaag van dit seizoen en zaterdag ging het ook tegen Sassuolo mis. Mauro Icardi had zijn dag niet: de man van zeventien doelpunten uit zeventien competitiewedstrijden in dit seizoen miste in de eerste helft een enorme kans, waar dit normaal gesproken een zekere goal zou zijn. Tegen de verhoudingen in kwam Sassuolo even hierna op voorsprong. Diego Falcinelli kopte na een uitstekende voorzet van Matteo Politano de 1-0 binnen.

Kort voor rust dacht Icardi de gelijkmaker binnen te lobben, maar Francesco Acerbi haalde de inzet van de spits van de doellijn af. Inter ging daardoor met een minimale achterstand de rust in en nog binnen vijf minuten in het tweede bedrijf kregen de bezoekers een strafschop. Acerbi maakte hands en Icardi ging achter de bal staan, maar de zwakke penalty werd gekeerd door Andrea Consigli.

Luciano Spalletti zag dat Mauro Icardi zijn dag niet had.

Consigli heeft nu dertien strafschoppen gestopt in de Serie A en moest in het restant van de tweede helft constant bij de les blijven, want Inter was de hele tijd in de aanval. Dat resulteerde ook in een grote kans voor Ivan Perisic, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Ook Icardi miste nog een ongelooflijke kans, al stond hij hier wel buitenspel. Het was wel tekenend voor de wedstrijd die de spits speelde.

Inter probeerde nog van alles, maar kreeg het niet voor elkaar om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. De ploeg van Spalletti leed zodoende de tweede nederlaag op rij en moet de koppositie in de Serie A voorlopig even uit het hoofd zetten. Volgende week ontvangt Inter Lazio, dat eerder deze zaterdag eenvoudig won van Crotone.