Lazio werkt na dompers aan zelfvertrouwen in aanloop naar topper

Stefan de Vrij heeft het zaterdagmiddag achterin dicht gehouden met Lazio in de thuiswedstrijd tegen Crotone. Dankzij een 4-0 overwinning is de vijfde plek op de ranglijst wat verder verstevigd.

Lazio verspeelde in de vorige twee speelronden punten tegen Atalanta Bergamo (3-3) en Torino (1-3 nederlaag), maar had niet veel last van Crotone. Ciro Immobile, Senad Lulic en Felipe Anderson namen allemaal een assist en een doelpunt voor hun rekening.

Stefan de Vrij deed de gehele wedstrijd mee bij Lazio.

Eerst was Immobile aangever bij de 1-0. Tien minuten na rust brak hij op snelheid door op links, waarna de aanvaller Jordan Lukaku met een tikje breed een haast niet te missen kans gaf. De Belg faalde ook niet. Twaalf minuten voor tijd kopte Immobile op aangeven van Lulic de 2-0 tegen de touwen.

Lulic zelf zorgde vlak voor tijd voor de beslissing, door na een goede aanval van dichtbij de 3-0 binnen te schieten, waarna Immobile nog de lat raakte. Felipe Anderson, die de aangever was bij de treffer van Lulic, verzorgde uiteindelijk na een lage voorzet van Marco Parolo het slotakkoord.

Lazio heeft dankzij de gemakkelijke overwinning nu twee punten minder dan nummer vier van de ranglijst AS Roma, dat nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Volgende week wacht voor De Vrij en co de topper tegen Internazionale.