Lazio haakt voorlopig af in titelrace na heerlijk voetbalgevecht

Na een vermakelijk voetbalgevecht met Atalanta Bergamo moet Lazio zijn titelaspiraties voorlopig even in de ijskast zetten. De Biancocelesti lieten op bezoek bij Atalanta voor de vierde keer in de laatste vijf competitiewedstrijden punten liggen: 3-3.

De thuisploeg, waar Hans Hateboer in de basis startte en Marten de Roon er niet bij was vanwege een schorsing, begon goed aan het duel. Al na 22 minuten stond Atalanta met 2-0 voor dankzij goals van Mattia Caldara en Josip Ilicic. Daarna begon Lazio aan een succesvolle inhaalrace en een kwartier later stond het dan ook alweer gelijk. Sergej Milinkovic-Savic was de gevierde man door twee keer Atalanta-doelman Etrit Berisha in de korte hoek te verschalken.

Bij Lazio speelde Stefan de Vrij de gehele wedstrijd. Topscorer Ciro Immobile was er niet bij, de spits zit een schorsing uit na zijn rode kaart tegen Torino afgelopen week. Een schorsing waar de Romeinen overigens niet over te spreken zijn.

Na de doelpuntrijke eerste helft begon ook het tweede bedrijf met een snelle goal. Na drie minuten werd Alejandro Gomez hard onderuit gehaald in het zestienmetergebied van Lazio. Ilicic ontfermde zich over het buitenkansje dat daarop volgde en maakte zo zijn tweede goal van de avond. Een paar minuten later was de Sloveen zelfs dichtbij zijn hattrick, maar zijn afstandsschot zeilde rakelings naast.

Atalanta-speler Josip Ilicic viert zijn tweede treffer.

Daarna kwam Lazio langzaamaan weer beter in de wedstrijd. Lucas Leiva was het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd bijzonder knap gepareerd door Berisha. Twintig minuten voor tijd dacht Atalanta Lazio uiteindelijk de genadeklap uit te delen, maar de goal van Caldara werd afgekeurd vanwege buitenspel. Drie minuten later maakte Lazio alsnog de verdiende gelijkmaker. Na een mooie één-twee door het centrum schoot Luis Alberto beheerst raak in de rechterhoek.

Daar bleef het bij. In de slotminuten werd Lazio-coach Simone Inzaghi nog naar de tribune gestuurd vanwege commentaar op de leiding. Door het gelijkspel staat Lazio nu vijf punten achter op nummer vier en aartsrivaal AS Roma. Atalanta gaat door het punt AC Milan voorbij in de Serie A en staat zevende.