Inter met succes in beroep tegen schorsing juichende Spalletti

Reacties

Internazionale is met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van trainer Luciano Spalletti. De 59-jarige coach kreeg zondag een rode kaart omdat hij te uitbundig zou hebben gejuicht na het late doelpunt van Marcelo Brozovic tegen Sampdoria (0-1).

Inter met succes in beroep tegen schorsing juichende Spalletti

Spalletti was daar zo blij mee dat hij zich tot een van de camera's richtte om zijn blijdschap te tonen. Scheidsrechter Marco Guida zag dit echter als provocerend gedrag richting vierde official Marco Piccinini en stuurde de trainer van de tegenstander van PSV in de Champions League naar de tribune.

Zelf was Spalletti zich van geen kwaad bewust, zo vertelde hij na afloop. 'Ik richtte me tot één van de camera's omdat het een belangrijk doelpunt was.' Ook oud-arbiter Nicola Rizzoli vond de rode kaart een erg zware straf vond. 'Er kan natuurlijk geen rode kaart gegeven worden voor het vieren van een doelpunt.'

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) was het daar niet mee eens en schorste Spalletti voor een wedstrijd. Die straf is in beroep nu teruggedraaid, waardoor de coach dinsdagavond tegen Fiorentina gewoon op de bank kan plaatsnemen. Wel moet hij een boete van 5000 euro betalen.

Di 25 sep. 2018

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.