Inter maakt einde aan ongeslagen reeks Juventus en zet stap naar Scudetto

Reacties

Internazionale heeft zondagavond een belangrijke zege geboekt op directe concurrent Juventus. Een ongelukkig eigen doelpunt van Federico Gatti zorgde uiteindelijk voor de beslissing.

Inter maakt einde aan ongeslagen reeks Juventus en zet stap naar Scudetto
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
Juventus
Juventus

Met Stefan de Vrij, Denzel Dumfries en Davy Klaassen op de bank begon Inter aan de strijd om de koppositie in Italië. De thuisploeg maakte vanaf de openingsfase de dienst uit in het Giuseppe Meazza, maar het was lang wachten op de eerste grote kansen.

Na een klein half uur was Inter voor het eerst gevaarlijk. Marcus Thuram kon een perfecte voorzet van Federico Dimarco, mede door het ingrijpen van Gleison Bremer, net niet tegen de touwen lopen. Niet veel later was ook Juventus voor het eerst gevaarlijk via Dusan Vlahovic, maar de Serviër verprutste zijn aanname. 

Toch werd er in de eerste helft nog wel gescoord. Benjamin Pavard probeerde een omhaal na een voorzet van Nicolò Barella, maar de Franse rechtsback miste de bal. Onder druk van Thuram werkte Juve-verdediger Gatti de bal alsnog achter zijn eigen doelman. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het tweede bedrijf ging Juventus op jacht naar een doelpunt om zo te voorkomen dat Inter een gat kon slaan op de ranglijst. Toch waren het de Nerazzurri die de grootste kans konden aantekenen. Met een prachtige volley streelde Hakan Çalhanoğlu de buitenkant van de paal. 

Dumfries kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en gaf Marko Arnautović in de slotfase een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. De Oostenrijker stuitte echter van dichtbij op Wojciech Szczęsny. Ook Klaassen en De Vrij kwamen in de slotfase nog in het veld en met de drie Nederlanders trok Inter de overwinning over de streep.

Door de zege van de ploeg van Simone Inzaghi komt er een einde aan een indrukwekkende reeks van Juventus. De 36-voudig landskampioen verloor voor het laatst op 23 september 2023, toen Sassuolo met 4-2 te sterk was. Inter vergroot bovendien het gat op Juventus in de competitie tot vier punten. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.