Inter klimt verder uit dal door overtuigende zege op Lazio

De fans van Internazionale mogen weer hopen op kwalificatie voor de Champions League. Thuis tegen Lazio boekte de ploeg van trainer Stefano Pioli zijn derde overwinning op rij in de Serie A: 3-0.

De dramatische start van het seizoen kostte Frank de Boer zijn baan. De trainer werd op 1 november ontslagen toen de club met veertien punten uit elf wedstrijden de twaalfde plaats bezette. Onder Pioli doen de Nerazzurri het veel beter, want onder zijn leiding staat de teller nu op dertien punten uit zes wedstrijden na de zege op Lazio.

Tot aan de 54ste minuut slaagden beide clubs er niet in te scoren, maar dankzij een heerlijk afstandsschot van Éver Banega kwam de thuisclub op voorsprong. Twee minuten later was de wedstrijd eigenlijk al beslist, want Mauro Icardi maakte er 2-0 van door bij de eerste paal binnen te koppen. Het slotakkoord kwam ook van Icardi, die na een ingestudeerde vrije trap raak schoot.

Internazionale heeft nu dertig punten uit achttien duels, waarmee het zevende staat in de Serie A. Lazio blijft staan op 34 punten en bezet daarmee de vierde plaats.