Dit zijn de Serie A-sterren van morgen

Reacties

Voor de laatste Serie A-speelronde van 2016 blikt VI-redacteur Reon Boeringa vooruit op de sterren van morgen. Een elftal aan onbekend en minder onbekend talent dat in 2017 gaat schitteren.

Dit zijn de Serie A-sterren van morgen

Doel: Gianluigi Donnarumma
Een geheime parel kunnen we Donnarumma al lang niet meer noemen, maar in een Serie A-team met sterren van de toekomst mag deze wereldtopper in spé van AC Milan niet ontbreken. Hij is pas zeventien, maar keept met een volwassenheid waar menig dertiger trots op is. De doelman behoort nu al tot de beste keepers van Italië en hijgt de legendarische Gianluigi Buffon steeds nadrukkelijker in de nek bij de nationale ploeg. Op weg naar het WK van 2018 wordt de strijd der Gianluigi's een zeer interessante. Voor Milan wordt het een uitdaging om Donarumma uit de greep van steenrijke clubs uit Spanje en Engeland te houden.

Rechtsback: Pedro Pereira
Liefhebbers van de Football Manager-reeks kennen hem al langer en ook in het echt timmert Pereira behoorlijk aan de weg. Hij is pas achttien, maar is een regelmatige verschijning in de opstelling van Sampdoria, dat hem vorig seizoen wegkaapte uit de jeugdacademie van Benfica. De Portugese jeugdinternational staat op het punt zich in de basis van Samp te knokken en zodra dat gebeurd is, lijkt een stap naar een topclub slechts een kwestie van tijd.

Centrale verdediger: Mattia Caldara
Een van de uitblinkers van seizoensurprise Atalanta Bergamo. Met zijn 22 jaar is Caldara een relatieve laatbloeier, want hij breekt dit seizoen pas door in de Serie A nadat hij de afgelopen twee jaargangen verhuurd werd aan Trapani en Cesena uit de Serie B. Hij werd al gelinkt aan AC Milan en Juventus, terwijl bondscoach Giampiero Ventura hem op het lijstje heeft staan voor de nationale ploeg.

Linksback: Pol Lirola
Van nature een rechtsback, maar de positie van linkervleugelverdediger beheerst hij eveneens. Lirola is een negentienjarige Spanjaard en werd door Juventus twee jaar geleden uit de jeugdopleiding van Espanyol weggeplukt. Dit seizoen is hij door De Oude Dame bij satellietclub Sassuolo gestald, waar hij zich sterk ontwikkelt. De UEFA verkoos hem zelfs in het sterrenelftal van de groepsfase van de Europa League.

Regista: Stefano Sensi
Een spelverdeler á la Andrea Pirlo, die dit seizoen zijn eerste seizoen in de Serie A beleeft bij Sassuolo. Vlak voor de verdediging regisseert hij het spel. Dan weer met een serie korte passes, daarna met een splijtende dieptepass. Sensi's (21) talent is niet onopgemerkt gebleven, want hij staat al onder contract bij Juventus, dat hem voor onbepaalde tijd bij satellietclub Sassuolo heeft geparkeerd.

Rechtermiddenvelder: Franck Kessie
Het is nog maar de vraag of het Atalanta lukt om Kessie in januari binnenshuis te houden. Bezit veel loopvermogen, kan een man uitschakelen, een bal veroveren én is ook nog in staat een aanvallende bijdrage te leveren. Arsenal, Chelsea, Liverpool en Juventus worden nadrukkelijk aan Kessie gelinkt. Atalanta wil minimaal twintig miljoen euro ontvangen voor de international van Ivoorkust.

Linkermiddenvelder: Amadou Diawara
Napoli nam hem afgelopen zomer voor 14,5 miljoen euro over van Bologna, maar desondanks werd er dit seizoen een rol in de luwte verwacht van Diawara. Hij ontwikkelt zich echter zo stormachtig, dat de negentienjarige middenvelder uit Guinee hard op weg is om Jorginho uit het basiselftal te spelen. Met negentien jaar zit Diawara nog lang niet aan top en dat is ook mondiale topclubs opgevallen, die vrijwel wekelijks voor hem op de tribune zitten.

Aanvallende middenvelder: Manuel Locatelli
Een andere diamant uit de jeugdopleiding van AC Milan. Door de zware blessure van aanvoerder Riccardo Montolivo is dit het seizoen van zijn grote doorbraak. Een fijnbesnaarde middenvelder met een heerlijke pass en uitstekende techniek, die op weg naar het WK van 2018 zeker in beeld zal komen bij de nationale ploeg.

Rechtsbuiten: Federico Chiesa
De zoon van ex-international Enrico Chiesa timmert flink aan de weg bij Fiorentina. De negentienjarige vleugelspeler begon tot zijn eigen verrassing bij de seizoenstart tegen Juventus direct in de basis. Het waren zijn eerste Serie A-minuten ooit en sindsdien is Chiesa uitgegroeid tot regelmatige verschijning in de opstelling van Fiorentina, waar hij een van de weinige lichtpuntjes is in een moeizaam seizoen.

Spits: Andrea Pinamonti
Supporters van Internazionale wreven even in hun ogen toen zij Pinamonti in de basisopstelling zagen staan voor het Europa League-duel met Sparta Praag. De spits is pas zeventien jaar oud, maar wordt een grote toekomst voorspeld. 'Hij is de beste aanvaller van zijn generatie. Ik zie in hem dingen die je bij weinig spelers van zijn leeftijd ziet. In januari gaan we aanvallers verkopen en verhuren, zodat er ruimte voor hem komt bij het eerste elftal', zei trainer Stefano Pioli onlangs.

Linksbuiten: Moise Kean
Hij is pas zestien maar al wereldberoemd. De Italiaan van Juventus werd eind vorige maand de eerste na 2000 geboren speler in de Champions League en debuteerde ook al in de Serie A. Dat is gezien zijn leeftijd op zich al bijzonder, maar helemaal voor Italiaanse begrippen, waar de doorstroming van talent met name bij Juventus erg stroef verloopt. In Kean heeft De Oude Dame echter blind vertrouwen, en gezien Juves riante voorsprong aan kop van de Serie A doen er zich in de tweede seizoenshelft veel gelegenheden voor om hem meer aan het grote werk te laten ruiken.

Serie A-sterren van morgen

Reservebank: Davide Calabria (AC Milan), Gerson (AS Roma), Rolando Mandragora (Juventus), Alessandro Murgia (Lazio), Andrea Conti (Atalanta Bergamo), Alessandro Petagna (Atalanta Bergamo), Ianis Hagi (Fiorentina), Antonio Barreca (Cagliari), Adam Masina (Bologna), Luca Pellegrini (Sassuolo), Assane Dioussé (Empoli), Roland Sallai (Palermo).

Atalanta Bergamo 20-12
20:45
Empoli
Internazionale 21-12
20:45
Lazio
Bologna 22-12
20:45
AC Milan
Cagliari 22-12
20:45
Sassuolo
Crotone 22-12
20:45
Juventus
Fiorentina 22-12
20:45
Napoli
Palermo 22-12
20:45
Pescara
AS Roma 22-12
20:45
Chievo
Sampdoria 22-12
20:45
Udinese
Torino 22-12
20:45
Genoa
De ultieme Italië Special

De Italië Special ligt sinds 1 november in de winkel.
Bestel nu in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.