Inter-boegbeeld Handanovic niet bang voor concurrentiestrijd met Onana

Reacties

Samir Handanovic heeft dinsdagmiddag gereageerd op de aanstaande komst van Andre Onana naar Internazionale. De 25-jarige doelman van Ajax wordt vanaf komend seizoen de concurrent van de Sloveense doelman in Milaan.

Inter-boegbeeld Handanovic niet bang voor concurrentiestrijd met Onana
© Pro Shots

Onana heeft een aflopend contract bij Ajax en onderging onlangs al de medische keuring bij Inter, dat hem na dit seizoen transfervrij zal overnemen van de Amsterdammers. Met de Kameroener hoopt de kampioen van Italië de opvolger van Handanovic in huis te halen. De 37-jarige doelman is sinds zijn komst van Udinese in 2012 vaste keus onder de lat, maar de jaren beginnen inmiddels te tellen.

Dat hij er met Onana nu een serieuze concurrent bij krijgt, daar zit Handanovic niet mee. 'Concurrentie is alleen maar goed, als de ene keeper de andere beter maakt', reageerde de aanvoerder van Inter tijdens een persconferentie richting het duel om de Italiaanse Super Cup met Juventus. 'Het is belangrijk om zelfvertrouwen te hebben. Ik heb zelf geen plannen voor de lange termijn, ik leef van dag tot dag.'

Handanovic heeft zelf een aflopend contract bij Inter, maar de verwachting is dat de Nerrazzurri spoedig om tafel gaan met de veteraan om zijn verbintenis met een jaar te verlengen. Op die manier kan Onana in zijn schaduw wennen aan het voetbal in de Serie A en het leven in Milaan. Trainer Simone Inzaghi zou hen dan afwisselend inzetten tijdens de verschillende competities waarin Inter actief is.

Voorlopig doet Onana met Kameroen mee aan de Afrika Cup en is Handanovic de keeper van Inter. Woensdag kan hij met de club van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries na de landstitel opnieuw een prijs pakken door de Super Cup te veroveren ten koste van Juventus. 'Onze mentaliteit is veranderd, daar hebben de vorige twee seizoenen bij geholpen. We willen prijzen winnen en iedereen bewijst dat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.