Komst Handanovic naar Inter luidt vertrek Júlio César in

Samir Handanovic wordt de nieuwe doelman van Internazionale. De Milanese club en Udinese zijn het al eens over een transferbedrag van elf miljoen euro. 'Het enige dat nog ontbreekt is een handtekening van Handanovic', meldt technisch directeur Gino Pozzo van Udinese tegenover Gazzetta dello Sport.

Komst Handanovic naar Inter luidt vertrek Júlio César in

De 27-jarige Sloveense sluitpost maakt zo eindelijk de langverwachte overstap naar een van de Italiaanse topclubs. In ruil voor zijn komst krijgt Udinese de helft van de transferrechten van de twintigjarige Davide Faraoni, die komend seizoen ook in Udine zal gaan spelen. De rechterflankspeler is een van de grootste talenten van Inter en maakte afgelopen seizoen al zijn debuut in de hoofdmacht van de Nerazzurri.

Door de komst van Handanovic lijkt er bij Inter geen plaats meer voor Júlio César. De 32-jarige Braziliaan is al sinds het seizoen 2005/06 vaste keus onder de lat, maar zou nu moeten vertrekken omdat Inter (net als stadgenoot AC Milan) van enkele oude en duurbetaalde spelers af wil. In navolging van zijn landgenoot Lúcio is Inter ook bereid om Júlio César, die nog een contract heeft tot de zomer van 2014, transfervrij te laten gaan.

Opmerkelijk genoeg wordt juist AC Milan genoemd als mogelijke bestemming voor de 64-voudig international van Brazilië. Belangrijke factor is dat Júlio César geen afscheid zou willen nemen van de stad Milaan. De doelman zelf ziet nog niets in een vertrek. 'Ik heb nog een contract tot 2014 en wil blijven om voor mijn positie te vechten. Iedereen heeft het over mijn vertrek, maar officieel speelt er nog niets.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's