Inside info van Oranje-training: Stekelenburg beter in pingels stoppen dan Krul

Reacties

Maarten Stekelenburg heeft zich op een besloten training van Oranje beter in het stoppen van strafschoppen getoond dan concurrent Tim Krul. Dat heeft ex-keeper Sander Westerveld zondag verklapt in de VI EK Live-show van presentator Kees Jansma, hij baseert zich op 'inside information'.

Inside info van Oranje-training: Stekelenburg beter in pingels stoppen dan Krul
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 2
Tsjechië
Tsjechië

Nederland speelt zondag om 18.00 uur in de kwartfinale van het EK tegen Tsjechië, en dus is het voor het eerst dit toernooi dat er een verlenging mogelijk is, en dus ook een penaltyreeks. Dan gaan de gedachten uiteraard terug naar het WK 2014, toen bondscoach Louis van Gaal in de kwartfinale een iconische wissel toepaste. Kort voor het einde van de verlenging haalde hij Jasper Cillessen naar de kant en bracht hij Krul binnen de lijnen. De invaller keerde tegen Costa Rica meerdere pingels en Oranje ging door.

Of het mogelijk is dat Frank de Boer zondagavond Stekelenburg wisselt voor Krul, mocht het tot een penaltyreeks komen? 'Nou, ik heb inside information', aldus Westerveld. 'Ik heb gehoord dat ze van de week op een besloten training een wedstrijd hebben gedaan met een penaltyreeks. Krul stopte er drie van de vijf, maar verloor de serie omdat Stekelenburg er vier van de vijf stopte.'

Maar, zo stelt ook de zesvoudig international: 'Dat zegt niet alles, want het is maar een training. Op het EK 2000 scoorde De Boer op trainingen tegen mij ook alle penalties, maar in de halve finale tegen Italië miste hij er twee. Al zegt dat misschien meer over mij dan over Francesco Toldo... Trouwens: als Stekelenburg en Krul er zeven van de tien hebben gestopt, dan zijn er ook aardig wat spelers geweest die hebben gemist. Dat is niet echt positief...', aldus Westerveld ter afsluiting.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.