Iniesta straalt: 'Kampioenschap voor mij de belangrijkste prijs'

Reacties

Barcelona kroonde zich met een 2-4 zege op Deportivo La Coruña zondagavond tot ongeslagen kampioen van Spanje. Aanvoerder Andrés Iniesta kon zo zijn 32ste hoofdprijs in dienst van Barcelona bijschrijven en is gelukkig.

Iniesta straalt: 'Kampioenschap voor mij de belangrijkste prijs'

Graag had Iniesta uitgezwaaid met een treble bij Barcelona, net als zijn voormalige kompaan Xavi, maar AS Roma schakelde de Catalanen uit in de kwartfinale van de Champions League. Na het binnenslepen van de Copa del Rey en de landstitel kijkt Iniesta toch terug op een mooi seizoen.

'We zullen ons deze landstitel altijd herinneren, omdat we ongeslagen zijn. Tot op dit moment, tenminste. We zijn ontzettend consistent geweest. Het is een belangrijke competitie, voor mij de belangrijkste. We moeten hiervan genieten en het vieren.' De 33-jarige middenvelder werd bij zijn invalbeurt door het thuispubliek getrakteerd op een indrukwekkend ovationeel applaus.

'Dat was erg speciaal, zeker gezien de situatie waar Deportivo in zat (de club stond op het punt om te degraderen uit de Primera División, red.). Ik kan alleen maar dankbaar zijn. Ik wil de supporters heel erg bedanken voor het gebaar', aldus Iniesta.

Lionel Messi was de grote man in Riazor met een hattrick, maar was vooral blij voor zijn aanvoerder. 'Het is zonde dat Andrés weggaat, maar hij verdiende het om zo te vertrekken. Op indrukwekkende wijze. We wensen hem het allerbeste', aldus de Argentijn, die ook trots was op het feit dat Barcelona nog ongeslagen is.

'We zijn erg gelukkig met het kampioenschap. We waren erg superieur aan onze concurrenten en hebben bijna het hele seizoen niet verloren. Kampioen worden zonder te verliezen heeft veel waarde, het is een speciale titel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.