Iniesta behoedt Spaans tiental voor verlies

Spanje profiteerde niet van het gelijkspel tussen Zweden en Denemarken (0-0) en de nederlaag van Noord-Ierland. Op IJsland mochten de Zuid-Europeanen echter niet mopperen met de 1-1 uitslag.

Spanje kwam namelijk al vroeg in de wedstrijd met tien man te staan een keek lange tijd tegen een achterstand aan. Xabi Alonso kreeg na twintig minuten een directe rode kaart voor een harde charge ten opzichte van Arnar Vidarsson.

Met een man minder moest Spanje ook nog eens een 1-0 achterstand zien goed te maken, doordat Emil Hallfredsson vijf minuten voor rust had raak gekopt. Spanje moest veel geduld uitoefenen, maar het wachten werd beloond door de gelijkmaker van invaller Andres Iniesta in de 86ste minuut.