Infantino trekt lange neus naar criticasters: 'De FIFA had weer gelijk'

Reacties

De finale van het WK vrouwenvoetbal gaat zondag tussen Spanje en Engeland in Sydney. Volgens FIFA-baas Gianni Infantino hebben de vrouwen de voorbije maand laten zien mee te tellen in de voetballerij en is het een succesvolle eindronde geweest voor de wereldvoetbalbond.

Infantino trekt lange neus naar criticasters: 'De FIFA had weer gelijk'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 0
Engeland
Engeland

De 53-jarige Zwitser keek op een bijeenkomst voorafgaand aan de eindstrijd terug op de kritieken van de voorbije periode. 'Toen we besloten meer landen uit te nodigen, stonden de critici al klaar. Er werd geroepen dat ons idee slecht zou uitpakken en dat je uitslagen van 15-0 zou krijgen. Dat zou slecht voor het imago van het vrouwenvoetbal zijn. Sorry, maar de FIFA had gelijk. Zoals wel vaker de afgelopen jaren', doelt de bestuurder op de uitschakeling van Duitsland, Canada en Brazilië in de groepsfase.

Het WK in Australië en Nieuw-Zeeland was volgens Infantino een succesvolle voor de wereldvoetbalbond. 'We hebben tijdens het WK een omzet van 570 miljoen dollar (524 miljoen euro) genoteerd, waarmee we break-even draaien. Geen enkel ander evenement kan tippen aan deze inkomsten, los van uiteraard het WK voor mannen.'

Toch blijft het prijzengeld bij de vrouwen nog behoorlijk achter bij die van de mannen. In Qatar bedroeg de prijzenpot 400 miljoen euro, waarbij het WK vrouwenvoetbal goed is voor honderd miljoen euro aan prijzengeld. De Zwitser gaf daarvoor mede de televisiezenders de schuld. 'Ze moeten een eerlijke prijs betalen voor het vrouwenvoetbal.'

De WK-finale tussen Spanje en het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman start zondag om 12.00 uur Nederlandse tijd. Zaterdag strijden gastland Australië en Zweden vanaf 10.00 uur om de bronzen medaille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.