FIFA wijst gastland voor eerste club-WK met 32 deelnemers aan

Reacties

Ondanks de felle kritiek op een uitgebreid WK voor clubteams, waaraan liefst 32 ploegen zullen meedoen, zet de FIFA zijn plannen gewoon door. Het toernooi zal in 2025 voor het eerst op de nieuwe manier gehouden worden: besloten is dat dit in de Verenigde Staten gaat gebeuren.

FIFA wijst gastland voor eerste club-WK met 32 deelnemers aan
© Pro Shots

De plannen voor een uitgebreid WK voor clubteams liggen al geruime tijd op tafel. In maart 2019 kondigde FIFA-voorzitter Gianni Infantino het nieuwe toernooi al aan, maar vanwege de coronapandemie ging de geplande start in de zomer van 2021 niet door. Tijdens het afgelopen WK in Qatar maakte Infantino bekend dat het WK voor clubs in 2025 alsnog op de schop zou gaan.

De internationale spelersvakbond FIFPRO reageerde woedend, maar de FIFA is daar duidelijk niet van onder de indruk geraakt. Vrijdag maakt de wereldvoetbalbond bekend dat het uitgebreide WK voor clubs in 2025 voor het eerst zal worden gehouden in de Verenigde Staten.

Momenteel wordt het WK voor clubs nog jaarlijks in december afgewerkt, met alle kampioenen van de zes bij de FIFA aangesloten continenten, plus een gastheer. Dat zijn zeven deelnemers per toernooi. Dit aantal wordt dus flink opgevoerd. Het is nog niet precies bekend op welke data het toernooi gespeeld wordt, maar het wordt vrijwel zeker een zomertoernooi. In 2019 was het plan dat het WK voor clubs op de speelkalender de Confederations Cup zou vervangen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.