Indrukwekkende hommage Leicester City aan overleden voorzitter

Reacties

Leicester City heeft zaterdag een emotioneel eerbetoon aan wijlen voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha gebracht bij de eerste thuiswedstrijd sinds zijn overlijden. The Foxes kwamen in een boeiend competitieduel met Burnley net tekort om de herdenking te bekrachtigen met een zege. 

Indrukwekkende hommage Leicester City aan overleden voorzitter
Leicester City
Leicester City
0 - 0
Burnley
Burnley

Twee weken geleden sloeg het noodlot toe nabij het King Power Stadium. De helikopter van de voorzitter, die de club aan de onwaarschijnlijke landstitel in 2016 hielp, stortte neer. Srivaddhanaprabha en vier andere inzittenden lieten het leven.

Sindsdien vindt er een onophoudelijk eerbetoon aan de voorzitter plaats in Leicester. De ploeg eerde Srivaddhanaprabha vorige week al met een zege op bezoek bij Cardiff City. Daags na de bekendmaking van het nieuws dat de club een standbeeld van de overleden eigenaar wil optuigen, stond de eerste thuiswedstrijd sinds het fatale ongeval op het programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de aftrap werd Srivaddhanaprabha op bijzondere wijze herdacht. De fans kwamen in een optocht naar het stadion, de spelers van Leicester droegen zowel in de warming-up als in de wedstrijd shirts met een verwijzing naar Srivaddhanaprabha, er werden kransen aangerukt en er vonden twee indrukwekkende minuten stilte plaats in het King Power Stadium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gesteund door de massaal toegestroomde fans begon Leicester sterk aan het duel. In het eerste half uur werd een schot van Jamie Vardy van de lijn gehaald, kopte Rachid Ghezzal op de lat en kwam Burnley-doelman Joe Hart als winnaar uit de strijd bij een één-op-één met Demarai Gray.

Daarna kwam Burnley beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een vermakelijke en open tweede helft. Burnley-aanvoerder Ben Mee kopte net naast en aan de andere kant werden Marc Albrighton, Jonny Evans en Vardy gevaarlijk.

In het laatste half uur zette het thuispubliek nog eens extra aan, maar juist in de slotfase waren de kansen schaars. Alleen Kelechi Iheanacho kreeg nog een goede mogelijkheid, maar Hart stond een doelpunt in de weg. Het stugge Burnley hield stand en nam een punt mee uit het King Power Stadium. Daardoor staat Leicester op plek tien in de Premier League, Burnley bezet de veertiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.