Overleden Leicester City-voorzitter krijgt standbeeld

Reacties

Leicester City wil een standbeeld van wijlen Vichai Srivaddhanaprabha voor het King Power Stadium plaatsen. Dat bevestigt zijn zoon en vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha in aanloop naar het competitieduel met Burnley.

Overleden Leicester City-voorzitter krijgt standbeeld

De wedstrijd van zaterdag staat in het teken van de herdenking van de voorzitter en de vier andere dodelijke slachtoffers van het helikopterongeluk, dat drie weken geleden plaatsvond. Sindsdien speelde Leicester nog niet op eigen terrein. Afgelopen zondag eerde de ploeg Srivaddhanaprabha met een zege bij Cardiff City.

Het eerbetoon aan de overleden voorzitter en eigenaar zal nog wel even voortduren. In de wedstrijd tegen Burnley speelt Leicester in een speciaal shirt, met daarin de naam Khun Vichai verwerkt.

Ondertussen onderzoekt de club al de mogelijkheid om hem te vereeuwigen bij het stadion. 'Ik zal een project in gang zetten voor het neerzetten van een standbeeld van mijn vader, bij het King Power Stadium, als een permanent en gepast eerbetoon aan de man die alles mogelijk maakte', aldus zijn zoon. 'Hij blijft voor altijd in onze harten en zal nooit vergeten worden.'

Srivaddhanaprabha was acht jaar eigenaar van The Foxes, die onder zijn leiding een van de grootste voetbalsprookjes aller tijden schreven: op 2 mei 2016 werd Leicester kampioen van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.