Negatieve rol Aké bij nederlaag Bournemouth

Nederlandse verdedigers maakten een ongelukkige speelronde mee in de Premier League. Nathan Aké, Wesley Hoedt en Terence Kongolo kwamen alle drie niet tot winnen.

Newcastle United - AFC Bournemouth 2-1
Aké speelde bij AFC Bournemouth geen gelukkige eerste helft. De Nederlander zag er niet goed uit bij de treffers die zijn club incasseerde op St James' Park. Bij de vroege 1-0 van Salomón Rondón gaf Aké de spits een meter te veel, bij de 2-0 van diezelfde Rondón werd Aké geklopt in de lucht.

Het was voor de centrumverdediger dan ook een opluchting dat Jefferson Lerma vlak voor rust de aansluitingstreffer produceerde, na een corner. Zodoende kon de uitclub in de tweede helft vechten voor een gelijkmaker. Die viel ook bijna, tien minuten na de pauze. Steve Cook kopte bijna raak na een corner, maar zijn inzet ging rakelings naast.

Vlak voor tijd leek Aké zijn ongelukkige eerste helft weg te poetsen met een gelijkmaker, maar hij werd wegens buitenspel teruggefloten.

Southampton - Watford 1-1
Lang kon Southampton met Hoedt in het hart van de defensie ruiken aan een zeer belangrijke driepunter in de Premier League. Al in de twintigste minuut zorgde Manolo Gabbiadini op aangeven van Danny Ings voor de 1-0 tegen Watford. Met in het achterhoofd de zege van concurrent Cardiff City verdedigde Southampton de voorsprong met man en macht, maar in de slotfase ging het toch mis.

José Holebas kreeg met wat geluk de bal aan de linkerkant van het veld en door een kluwen van Southampton-verdedigers vond de Duitse Griek het net met een hard schot. Southampton ontsnapte daarna nog aan een achterstand, toen Adrian Mariappa de lat teisterde met een kopbal.

Huddersfield Town - West Ham United 1-1
Ook laagvlieger Huddersfield Town keek lang uit naar een driepunter die zeer welkom was. Al na zes minuten was het Alex Pritchard die de thuisclub op voorsprong zette tegen West Ham United. De druk op de defensie van Huddersfield, waar Kongolo in de basisopstelling begon en Juninho Bacuna op de bank zat, nam flink toe. Pedro Obiang en Michail Antonio hadden het vizier echter niet op scherp staan.

Huddersfield leek de overwinning over de streep te trekken, maar een kwartier voor tijd ging het toch mis. Felipe Anderson schoot raak na een scrimmage in de zestien.

Onderin de Premier League is het door speelronde twaalf een stuk spannender geworden. Laagvliegers Cardiff en Newcastle pakken de volle buit, waardoor diverse clubs nu binnen het bereik van de degradatiezone staan.