Spijkerharde charge Stephens leidt pijnlijke middag Brighton in

Reacties

Premier League-laagvlieger Cardiff City heeft zaterdagmiddag een zeer welkom succesje geboekt in de strijd tegen degradatie. Ondanks een vroege achterstand won het thuis van Brighton & Hove Albion, waar Davy Pröpper en Jürgen Locadia ontbraken. De ploeterende thuisploeg speelde lange tijd met een man meer.

Spijkerharde charge Stephens leidt pijnlijke middag Brighton in
Cardiff City
Cardiff City
2 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Wie zich zaterdagmiddag verheugde op de inbreng van de drie ex-Eredivisionisten in dienst van Brighton, kwam van een koude kermis thuis. Pröpper ontbreekt nog altijd met een enkelblessure, Alireza Jahanbakhsh was nog niet voldoende hersteld van de spierblessure die hij vorig weekend op bezoek bij Everton opliep, terwijl Locadia vanwege ziekte niet mee afreisde naar Wales.

Sowieso zit laatstgenoemde in een lastig parket bij Brighton. Locadia begon dit seizoen alleen tijdens het kansloze bezoek aan Manchester City in de basis en viel zeven keer (waarvan slechts één keer langer dan een kwartier) in. Manager Chris Hughton geeft steevast de voorkeur aan routinier annex anti-held Glenn Murray, die dit seizoen al zes keer scoorde. Met de bonkige Engelsman (of beter gezegd: het vertrouwen dat Hughton in de 35-jarige cultspits heeft) is direct het grootste probleem van Locadia genoemd.

De gebeurtenissen rondom het duel bij Newcastle United van drie weken geleden waren wat dat betreft exemplarisch. Het duel op St. James' Park was namelijk die ene keer dat Locadia een invalbeurt van langer dan een kwartier kreeg. Murray raakte in de openingsfase buiten westen na een ijzingwekkende botsing. Hij kreeg tijdens zijn aftocht per brancard vervolgens zuurstof toegediend, belandde met een hersenschudding in het ziekenhuis, waardoor er eindelijk weer een basisplaats lonkte voor Locadia.

Dat liep echter anders. Hughton en de medische staf van Brighton deden er werkelijk álles aan om Murray een week later fit aan de aftrap van het thuisduel met Wolverhampton Wanderers te laten verschijnen. De spits die al zijn hele carrière alles en iedereen versteld doet staan, deed dat ook dit keer. Hij bleek fit genoeg om in de basis te starten, een verrassingsoptreden dat Murray doodleuk bekroonde met een doelpunt: de enige treffer van de wedstrijd, zijn honderdste in dienst van The Seagulls.

Bamba
Ook zaterdag startte Murray, in een duel dat prima begon voor Brighton. Een vrije trap van Solly March werd door aanvoerder Lewis Dunk al na vijf minuten bij de tweede paal simpel binnengekopt: 0-1. Bij die goal zat Cardiff-verdediger Sol Bamba overigens helemaal mis. De wedstrijd kantelde echter nog voor rust. Eerst kopte Callum Paterson de gelijkmaker binnen, kort daarna moest Dale Stephens (tweede van links op de hoofdfoto) met rood inrukken na een spijkerharde tackle op Greg Cunningham.

In het restant van de wedstrijd had Cardiff weliswaar een licht overwicht, maar tot grote kansen leidde dat lange tijd niet. Dat veranderde in de slotminuut echter. Na een verre ingooi raakte Cardiff in een onvervalste scrimmage tot twee keer toe het aluminium, voordat Bamba de bal voor zijn voeten kreeg en overtuigend zijn fout van de openingsfase goed maakte: 2-1. Door de overwinning stijgt degradatiekandidaat Cardiff voorlopig naar de veilige vijftiende plek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.