In koud Tula brengt Vilhena Krasnodar weer op recordkoers

Reacties

Na zijn transfer naar Rusland verdween Tonny Vilhena uit de Nederlandse schijnwerpers. De voormalig Feyenoorder liet zondag in het koude Tula weer zien waarom hij onomstreden is bij FK Krasnodar.

In koud Tula brengt Vilhena Krasnodar weer op recordkoers
© Pro Shots

Alleen na een uitnodiging voor Oranje kwam hij weer even in het vizier in Nederland. Voor de laatste vier interlands had bondscoach Ronald Koeman hem echter niet nodig. Maar in die relatieve luwte gedijt Vilhena (archieffoto) nog steeds goed. Bij Krasnodar is hij een onomstreden vaste waarde.

Vilhena bewees zondag tegen Arsenal Tula andermaal zijn betekenis voor Krasnodar. Zijn openingstreffer na zeven minuten bleek uiteindelijk de basis voor een nipte overwinning op de gastheren. Daardoor werd na vier remises eindelijk weer het zoet van de zege geproefd.

Vilhena kreeg de eretitel Man van de Wedstrijd, maar deelde na afloop de eer met zijn team. 'Ik denk dat de hele ploeg op het hele veld voor elkaar heeft gevochten. Het was op het einde nog lastig met een nipte voorsprong. We verloren het initiatief', keek hij terug. 'Als we die derde goal hadden gemaakt (Ivan Ignatjev miste na ruim een uur een strafschop, red.) was het veel makkelijker geweest. Arsenal kwam heel dicht bij een tweede treffer. Ik ben heel blij met deze overwinning.'

Het succes tegen Arsenal Tula betekent ook dat Krasnodar de aansluiting heeft hervonden bij de achtervolgers van koploper Zenit Sint-Petersburg. Met de drie punten is het eigen recordaantal na zeventien duels geëvenaard (33). Dat record werd een jaar geleden gerealiseerd, toen Krasnodar zijn beste seizoen ooit kende en als nummer drie de Champions League-voorronde haalde. Het miljardenbal bleek te hoog gegrepen, maar Krasnodar timmert met Man van de Wedstrijd Vilhena zo aan de weg dat er weer mag worden gedroomd van het hoogste Europese podium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer T. Vilhena
Meer over T. Vilhena
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.