In één jaar van de amateurs naar de CL: Kay Tejan maakt het waar

Reacties

Kay Tejan heeft zijn debuut in de Champions League gemaakt. De spits werd eerder op de woensdag door TOP Oss verhuurd aan het Moldavische Sheriff Tiraspol en kwam niet lang na zijn transfer al als invaller binnen de lijnen in het treffen met NK Maribor, in de tweede voorronde van het miljardenbal.

In één jaar van de amateurs naar de CL: Kay Tejan maakt het waar
© Pro Shots
NK Maribor
NK Maribor
0 - 0
Sheriff Tiraspol
Sheriff Tiraspol

Tejan kwam na twintig minuten in de tweede helft in het veld voor Momo Yansane. Sheriff-coach Stjepan Tomas hoopte dat zijn kersverse aanwinst direct het verschil kon maken, maar net als alle andere spelers op het veld scoorde Tejan niet (0-0). Volgende week is de return in Moldavië.

Ondanks dat hij er niet in slaagde om te scoren, zal Tejan ongetwijfeld wel van een droomdebuut spreken. De 25-jarige Amsterdammer is een laatbloeier, die een jaar geleden nog bij de amateurs speelde. TOP Oss gaf hem een kans in het betaalde voetbal en Tejan greep die met beide handen aan, door in de Keuken Kampioen Divisie veertien keer te scoren.

De aanvaller speelde zichzelf in de kijker en verdiende een prachtige overstap naar Sheriff Tiraspol, dat vorig seizoen in de groepsfase van de Champions League nog wist te winnen van de uiteindelijke winnaar Real Madrid. Tejan werd op de dag van zijn transfer direct ingezet en heeft zodoende reeds Europees achter zijn naam staan. Dat had hij twaalf maanden geleden toch ook niet kunnen bedenken.

In het afgelopen seizoen sprak VI uitgebreid met Kay Tejan:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.