Imponerend Real breekt Champions League-records

Reacties

Real Madrid beleefde woensdag in München een bijzondere avond. Naast de 1-2 zege op Bayern bereikte De Koninklijke een unieke Champions League-mijlpaal. Die leverde en passant een aantal fraaie, veelzeggende statistieken op.

Imponerend Real breekt Champions League-records

De wedstrijd in Beieren was de honderdvijftigste van Real in de Champions League. Dat ijkpunt bereikte nog geen enkele andere club. De ploeg van Zinedine Zidane bewees haar status als Champions League-koning door voor de zesde keer op rij te winnen van mede-grootmacht Bayern.

Bovendien zijn de Spanjaarden tijdens de jacht op een derde eindzege op rij opvallend soeverein in uitduels. Real heeft de uitwedstrijden in de achtste finale (Paris Saint-Germain, 1-2), kwartfinale (Juventus, 0-3) en halve finale gewonnen. Dat deden de Madrilenen 56 jaar geleden voor het laatst op het hoogste Europese niveau.

Ook voor Cristiano Ronaldo was het in meerdere opzichten een bijzonder duel.
Ook voor Cristiano Ronaldo was het in meerdere opzichten een bijzonder duel.

Niet alleen de collectieve statistieken zijn indrukwekkend. Zo is Marcelo de meest scorende verdediger in de knock-outfase van de Champions League (zeven goals), voor ploeggenoot Sergio Ramos en Dani Alves. De andere Real-treffer kwam van invaller Marco Asensio. Geen enkele speler scoorde meer dan de Spanjaard als invaller sinds de start van het vorige Champions League-seizoen: drie keer.

Zidane koos in de heenwedstrijd voor teamspeler Lucas Vázquez, die voor de zevende keer aan de aftrap stond in de Champions League. Zeven keer won Real. Daarmee hielp de Spaans international Cristiano Ronaldo aan zijn 96ste Champions League-zege. Zodoende passeert de Portugees Iker Casillas als recordhouder en werkt hij aan een grote voorsprong op de Spaanse doelman, Xavi, Andrés Iniesta en Raúl.

Toch was het meest onverwachte misschien wel dat de reeks van Cristiano Ronaldo die begon in juni 2017 juist een halt is toegeroepen. De Portugees scoorde achtereenvolgens tegen Juventus, APOEL Nicosia, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur (twee wedstrijden achter elkaar), APOEL Nicosia, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain (twee wedstrijden achter elkaar) en Juventus (twee wedstrijden achter elkaar). Tegen Bayern stond hij een keer droog, maar dat bleek geen ramp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.