Blunder Rafinha komt Bayern duur te staan tegen Real

Reacties

Real Madrid heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de finale van de Champions League. In Duitsland won de bekerhouder met 1-2 van Bayern München, dat een zeer ongelukkige avond vol blessures kende.

Blunder Rafinha komt Bayern duur te staan tegen Real

Bayern begon met liefst vijf - James Rodríguez, Arjen Robben, Thomas Müller, Franck Ribéry en Robert Lewandowski - aanvallend ingestelde spelers tegen Real. Bij de Madrilenen begonnen Gareth Bale en Karim Benzema op de bank. Cristiano Ronaldo was daardoor spits, geflankeerd door Isco (links) en Lucas Vázquez (rechts).

Al na twintig seconden kreeg Lewandowski een prima kans na slecht verdedigend werk van Daniel Carvajal, maar verder werd de openingsfase er één om snel te vergeten voor Bayern. De Duitsers oogden nerveus, zagen Robben al na vijf minuten geblesseerd uitvallen en waren onmachtig tegen Real.

De openingstreffer van Joshua Kimmich kwam in de 28ste minuut dan ook uit het niets. De rechtsback werd de diepte ingestuurd door James en waar iedereen rekende op een voorzet, besloot Kimmich voor eigen succes te gaan. Zijn schot leek houdbaar voor doelman Keylor Navas, maar die werd verrast: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern had na de goal direct het overwicht, maar kreeg met het uitvallen van Jérôme Boateng (lies) - Niklas Süle verving hem - een nieuwe klap te verwerken. Grote kansen waren bovendien niet besteed aan Ribéry, Mats Hummels en Müller. Het bleken dure missers, want vlak voor rust kwam Real uit het niets op gelijke hoogte.

Een voorzet vanaf de rechterflank schoot door tot bij Marcelo en die twijfelde geen moment. Het harde, lage schot van de Braziliaanse linksback was keeper Sven Ulreich te machtig: 1-1. Het leek alsof de doelman van Bayern München dacht dat de bal naast zou rollen, want hij trok tijdens zijn duik naar de hoek zijn armen in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de rust greep Zinedine Zidane in door de onzichtbare Isco naar de kant te halen en Marco Asensio binnen de lijnen te brengen. Het bleek niet veel later een gouden wissel, al was de eerste kans na rust nog voor Bayern. Müller kreeg de bal er na een heerlijke actie van Ribéry echter niet in.

Twaalf minuten na rust vloog de bal aan de andere kant wel binnen. Rafinha stond met een enorme fout aan de basis van dat doelpunt. De linksback leverde de bal op de middenlijn zomaar in bij Asensio, die na een combinatie met Vázquez ijzig koel bleef in de afronding: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vrijwel direct na die goal had Ribéry de gelijkmaker op zijn schoen, zijn harde schot vanaf een meter of tien werd knap gepakt door Navas. Bayern bleef de aanval zoeken en werd via opnieuw Ribéry en Müller gevaarlijk, maar Real bleef overeind. De verder onzichtbare Ronaldo schoot zelfs raak uit een spaarzame Real-aanval, een doelpunt dat door scheidsrechter Björn Kuipers terecht afgekeurd werd vanwege hands van de Portugees.

Het geluk bleek een kwartier voor tijd wederom niet aan de zijde van Bayern toen ook Javi Martínez zich geblesseerd moest laten vervangen, de derde noodgedwongen wissel bij de Duitsers. Met Corentin Tolisso als vervanger binnen de lijnen slaagde Bayern er niet meer in de gelijkmaker te forceren, ook omdat Lewandowski een grote kans onbenut liet.

Volgende week dinsdag staat om 20.45 uur de return in Madrid op het programma. De komende dagen zal blijken of Bayern daar een of meerdere spelers van het geblesseerde trio Robben, Boateng en Martínez weer kan inzetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.