Bayern gelooft nog in ommekeer: 'Kijk maar naar vorig seizoen'

Bayern München krijgt volgende week een zware klus na de 1-2 nederlaag in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. De Duitse club sprong onzorgvuldig om met de kansen en gaf de goals te makkelijk weg, maar heeft goede hoop voor de return in Madrid.

'We hebben Real twee goals cadeau gedaan, door eigen fouten', zei trainer Jupp Heynckes tegen de aanwezige media. 'Desondanks kregen we zelf genoeg kansen om te scoren, maar als je die niet benut, moet je er niet van opkijken dat je verliest van dit Real. We waren vandaag niet zo efficiënt als we normaal zijn.'

Toch ziet Heynckes nog kansen voor volgende week dinsdag. 'We geven niet op. Als we tegen een team als Real, dat twee keer op rij de Champions League heeft gewonnen, zo veel kansen creëren, dan denk ik ook dat we ze pijn kunnen doen.'

Müller
Ook Thomas Müller acht Bayern niet kansloos in de return en wijst op vorig seizoen. 'Het had vanavond heel anders kunnen aflopen, maar we geven niet op. Vorig seizoen hebben we kunnen zien dat er van alles mogelijk is. Toen draaiden we een 1-2 achterstand om in Madrid en sleepten we er een verlenging uit.'

Robben
Doelpuntenmaker Joshua Kimmich baalde ervan dat Arjen Robben al na een paar minuten van het veld moest met een blessure. 'Het is enorm zuur dat Arjen er zo vroeg al af moest. Hij is iemand die tegenstanders aantrekt en dat zorgt ervoor dat ik meer ruimte krijg. Daarmee bedoel ik niet dat Thomas het niet goed deed, hij zorgde voor veel gaten met zijn snelheid en beweging.'

Arjen Robben was tegenover Bild kort over zijn blessure: 'Afwachten.' De aanvaller gaf ook aan dat hij donderdag mogelijk meer weet. Ook Heynckes reageerde: 'We hopen allemaal dat de blessure meevalt.'