Waakzame Zidane neemt Navas in bescherming bij Real

Zinedine Zidane weigerde zich na de 1-2 overwinning op Bayern München in de halve finale van de Champions League kritisch uit te laten over Keylor Navas. De doelman ging opzichtig in de fout bij de 1-0 van Bayern.

'Het doelpunt van Bayern viel na persoonlijke fouten van meerdere spelers, niet alleen van Navas. Keylor keepte in de tweede helft bovendien fantastisch', zei de trainer van Real Madrid. Navas zelf was realistisch. 'Juist na zo'n moment moet je karakter tonen en doorgaan. Er was nog heel lang te gaan. In de tweede helft heb ik mijn ploeg kunnen helpen.'

Uiteindelijk draaide Real de achterstand om in een 1-2 overwinning. Zidane: 'We zijn erg tevreden met het resultaat, maar we kunnen nog veel beter. Het is duidelijk dat er nog niets beslist is. Bayern heeft de klasse om in Madrid te kunnen winnen. We hadden het vandaag lastig als zij de bal hadden, vooral Franck Ribéry speelde fantastisch.'

'Real Madrid is zo geslepen, echt de koning van de counter'

In de kwartfinale won Real in Turijn ruim van Juventus, maar dreigde het in eigen huis toch nog mis te gaan. Zidane is dan ook op zijn hoede voor een herhaling van zetten. 'Na die wedstrijden tegen Juventus beseffen we meer dan ooit dat we nog keihard zullen moeten vechten om te voorkomen dat het toch nog verkeerd gaat in de return.'

Uiteindelijk kroonde Marco Asensio zich tot matchwinner. De vleugelaanvaller viel direct na rust in voor Isco. 'Isco had last van zijn schouder en kon daarom niet vrijuit spelen. Daarom hebben we hem gewisseld. Hopelijk is het niets ernstigs', legde Zidane zijn vroege wissel uit.

Asensio was uiteraard erg blij met zijn winnende doelpunt. 'We wilden vandaag hoe dan ook een doelpunt maken in een uitwedstrijd en natuurlijk het liefst winnen. Het was zwaar en we moesten diep gaan, maar gelukkig gaan we met een goed resultaat naar huis', aldus het Spaanse talent, dat complimenten kreeg van aanvoerder Sergio Ramos. 'Marco heeft zich echt ontwikkeld tot een sleutelspeler voor ons.'