IJzersterk VVV laat concurrent NAC kansloos in Venlo

VVV-Venlo heeft vrijdagavond aangetoond dat het volledig terecht op de tweede plaats staat in de Jupiler League. In de kraker tegen nummer drie NAC Breda wonnen de Limburgers met 4-3.

Tekenend voor de wedstrijd was de 4-2 van Johnathan Opoku in de 79ste minuut. De aanvallende middenvelder van VVV strooide de hele wedstrijd met hoogstandjes en werd daar ruim tien minuten voor tijd eindelijk voor beloond. Al hooghoudend passeerde hij drie spelers van NAC om vervolgens doelman Jelle ten Rouwelaar te verschalken met een fraaie lob.

NAC had bij winst op gelijke hoogte kunnen komen met VVV, maar eigenlijk maakte de ploeg van Marinus Dijkhuizen daar geen moment aanspraak op. De thuisploeg was negentig minuten lang heer en meester en oogde simpelweg op alle fronten sterker dan de bezoekers uit Breda, al drukte de eindstand dat niet helemaal uit.

Kristiaan Haagen groeide voor rust uit tot de grote man bij VVV. De verdediger maakte in de 24ste minuut zijn eerste doelpunt van het seizoen door bij de eerste paal raak te koppen uit een corner. Diezelfde Haagen maakte op slag van rust ook de 2-1 en wederom was hij iedereen van NAC te snel af bij de eerste paal na een hoekschop.

Sjoerd Ars had NAC in de negentiende minuut met een echte spitsengoal nog wel op voorsprong gebracht, maar daar raakte VVV geen moment van in de war. Na tal van gemiste kansen was het uiteindelijk Gianluca Nijholt die na 61 minuten alsnog de verdiende 3-1 maakte door de bal over de weifelende Ten Rouwelaar heen te lobben.

Ars deed met zijn veertiende doelpunt van het seizoen niet veel later nog wel iets terug, maar het was niet genoeg om een ommekeer te bewerkstelligen. Opoku maakte de 4-2 en de eindstand werd door een eigen goal van Haagen bepaald op 4-3. VVV heeft nu zes punten voorsprong op NAC, dat zakt naar plek vier. Sparta Rotterdam blijft met twee wedstrijden minder en zes punten meer dan de Venlonaren de trotse koploper.