Ibrahimovic troeft uitgerekend in Rome Totti af en schrijft weer historie

Reacties

AC Milan hield zondagavond tegen Lazio de titeldroom levend en dankte invaller Zlatan Ibrahimovic na afloop. De Zweedse spits voegde door zijn assist op Sandro Tonali weer een nieuwe paragraaf toe aan zijn boek vol records en mijlpalen.

Ibrahimovic troeft uitgerekend in Rome Totti af en schrijft weer historie
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Met zijn veertig jaar, zes maanden en 21 dagen werd Ibrahimovic, die terugkeerde na een blessureperiode, in Rome de oudste speler ooit in de Serie A die een assist op zijn naam kreeg. Uitgerekend in Stadio Olimpico nam de voormalig Ajacied die titel over van Francesco Totti. De Romein, die tussen 1992 en 2017 voor AS Roma uitkwam, was ruim vijf jaar geleden bij zijn laatste assist in het thuisduel met Genoa veertig jaar, vier maanden en 23 dagen.

Mede door de derde assist van Ibrahimovic van dit seizoen (en acht goals in de Serie A) doet Milan nog altijd volop mee in de titelstrijd in de Serie A. Na afloop van het duel in Rome vloog technisch directeur Paolo Maldini de tribune af om rond het veld feest te vieren met de spelers en matchwinner Tonali vloog Milan-trainer Stefano Pioli uitgelaten in de armen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lastig programma
'Ik ben zo trots op mijn spelers', zei Pioli na afloop tegen Italiaanse media. 'Als ik in hun schoenen zou staan, dan zou ik boos zijn. Veel mensen geven hen nog niet genoeg krediet voor wat ze al jaren op het hoogste niveau laten zien. We gaan er alles aan doen om de resterende wedstrijden te winnen. Ook al hebben we een lastig programma.'

Milan speelt nog tegen Fiorentina (thuis), Hellas Verona (uit), Atalanta Bergamo (thuis) en Sassuolo (uit). 'Het belangrijkste is dat we nu verzekerd zijn van een Champions League-ticket. Vorig seizoen wisten we in dezelfde fase niet eens of we wel in de topvier zouden eindigen, dus wat dat betreft boeken we vooruitgang. Maar de Serie A is echt een onvoorspelbare competitie, kijk maar naar hoe Napoli vandaag verloor bij Empoli na een 2-0 voorsprong.'

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.