Ibrahimovic houdt Milan in het spoor van Juventus

AC Milan blijft in het spoor van koploper Juventus. Met Urby Emanuelson en Mark van Bommel in de basis en dankzij twee goals van Zlatan Ibrahimovic zegevierde Milan met 0-3 bij Novara.

Novara - AC Milan 0-3AC Milan, dat eerder deze week een verlenging nodig had om Novara te kloppen in het toernooi om de Coppa Italia, had ook nu moeite zich te ontdoen van de laagvlieger. Op het kunstgras van Novara hield de gepromoveerde club een uur lang stand.

Zlatan Ibrahimovic opende op aangeven van Massimo Ambrosini na een klein uur de score. Robinho, de vervanger van de opnieuw enige weken uitgeschakelde Alexandre Pato, besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd. Ibrahimovic maakte ook de derde Milanese goal, waardoor hij nu de koppositie op de topscorerslijst deelt met Antonio Di Natale van Udinese. Beide spelers maakten veertien treffers.

Het was opvallend dat Milan pas scoorde toen Emanuelson van zijn positie als aanvallende middenvelder verhuisde naar de linksbackpositie. Milan blijft tweede, op een punt achterstand van koploper Juventus. Novara is laatste in de Serie A, omdat Lecce een punt pakte tegen Chievo.

Udinese - Catania 2-1Udinese blijft in het spoor van Juventus en AC Milan. De 2-1 zege op Catania bracht het puntenaantal van de nummer drie in de Serie A op 38. Drie achter Juve, twee achter Milan.

Pablo Armero zette Udinese op voorsprong. De thuisclub liet voor rust na de score verder op te voeren. De veertiende seizoensgoal van Antonio Di Natale besliste de wedstrijd uiteindelijk. In de blessuretijd bepaalde Francesco Lodi vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-1.

Siena - Napoli 1-1Napoli kan de titelambities langzamerhand wel opbergen. Zelfs een nieuwe Champions League-deelname lijkt er niet in te zitten. De achterstand op Juventus is na het 1-1 gelijkspel bij Siena opgelopen tot liefst elf punten. Nummer drie Udinese heeft negen punten meer.

Voor Napoli dreigde bij Siena zelfs een nederlaag. Emmanuele Calaio zette de thuisclub halverwege de tweede helft op voorsprong. Topscorer Edinson Cavani liet de mogelijkheid op de 1-1 liggen door een strafschop te missen. Goran Pandev redde vlak voor tijd een punt voor de Napolitanen.

Overige duels:Bologna - Parma 0-0Lecce - Chievo 2-2Palermo - Genoa 5-3Cagliari - Fiorentina 0-0 Foto: VI Images