Huntelaar hakt de knoop door en blijft bij Ajax

Reacties

Klaas Jan Huntelaar speelt ook volgend seizoen bij Ajax. De 36-jarige spits heeft zijn aflopende contract in Amsterdam met één seizoen verlengd.

Huntelaar hakt de knoop door en blijft bij Ajax
© Pro Shots

Ajax haalde de routinier in de zomer van 2017 terug van Schalke 04, in eerste instantie als tweede spits achter Kasper Dolberg. Toch speelde Huntelaar een behoorlijk aantal wedstrijden en ook het voorbije seizoen kwam hij toch weer tot achttien Eredivisie-duels, waarin hij negen keer scoorde.

Dat Ajax door wilde met Huntelaar was duidelijk. De Achterhoeker kon zijn contract verlengen, maar wel in de wetenschap dat hij minder speeltijd zou krijgen dan afgelopen seizoen. Een aantal clubs, waaronder SC Heerenveen, aasde op zijn diensten, maar Huntelaar heeft de knoop maandag doorgehakt. Hij blijft liever bij Ajax.

Voor die club staat hij inmiddels op 243 officiële wedstrijden en 151 doelpunten. Daarmee staat hij op de achtste plaats in de eeuwige topscorerslijst van de Amsterdammers, met Ruud Geels en Marco van Basten (beiden 153 goals) in het vizier.

'Overmars zal niet zomaar akkoord gaan met 35 miljoen voor Van de Beek'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.