Hummels mist interlands en CL-duels door enkelblessure

Borussia Dortmund moet het zeker een maand doen zonder Mats Hummels. De Duitse verdediger heeft in de verloren Kohlenpottderby bij Schalke 04 (2-1) een ingescheurde enkelband opgelopen.

Hummels mist interlands en CL-duels door enkelblessure

Door de blessure aan zijn rechtervoet is Hummels (op de foto in duel met Marco Höger) zeker vier weken uit de roulatie en mogelijk langer. Dat betekent dat hij behalve duels in de competitie ook in de kwartfinales van de Champions League, begin april, niet van de partij kan zijn.

Ook voor bondscoach Joachim Löw is de blessure een tegenvaller. Het WK-kwalificatietweeluik met Kazachstan (eind maart) gaat ook voorbij aan Hummels, die net terugkeerde na een week ziek te zijn geweest.

Overigens liep ook Schalke 04 schade op. Klaas-Jan Huntelaar is de komende weken niet van de partij vanwege een knieblessure. Volgens Dortmund-trainer Jürgen Klopp had Schalke, waar Huntelaar nog wel een goal voor zijn rekening nam, wel terecht gewonnen. 'We hadden een gelijkspel niet verdiend. Schalke was de betere ploeg en is de terechte winnaar.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen