HSV-target Denswil imponeert in CL: 'Twee keer scoren is heerlijk'

Stefano Denswil hielp Club Brugge woensdagavond met twee treffers aan een 3-3 gelijkspel tegen Istanbul Basaksehir. De verdediger deed dat onder het toeziend oog van Hamburger SV-trainer Markus Gisdol en technisch directeur Jens Todt. Volgens Duitse media staat de voormalig Ajacied voor een transfer naar de Bundesliga.

Woensdag meldde Bild al dat het duo van HSV zou afreizen naar het duel in de derde voorronde van de Champions League. De Duitsers zouden zeven miljoen euro over hebben voor de linkspoot, die in januari 2015 van Ajax naar België vertrok.

Het tweetal werd op hun wenken bediend, want Denswil schoot twee vrije trappen achter doelman Volkan Babacan. 'Zelf twee keer scoren is heerlijk, zeker als het de ploeg helpt', aldus de hoofdrolspeler tegen Sporza. 'Een afscheidscadeau? Ik lees hetzelfde als jullie. Hamburg heeft interesse, maar ik geef er geen commentaar op.'

Voorlopig gaat Denswil ervan uit dat hij over een week bij de return nog op het veld staat in het shirt van Brugge, waar Ruud Vormer dit seizoen aanvoerder is. De teleurstelling over de uit handen gegeven 2-0 voorsprong, onder meer door een doelpunt van Eljero Elia, overheerst vooralsnog. 'In de eerste helft grepen we ze bij de keel, maar in de tweede helft geven we het weg en dat is heel zuur', aldus de 24-jarige verdediger, die met zijn tweede vrije trap nog wel een nederlaag voorkwam. 'In Turkije kan er volgende week nog alles gebeuren. We hebben zeker nog vertrouwen, maar vanavond hebben we eigenlijk wel punten weggegooid.'