HSV en Real eens over transfer Van der Vaart

Aan de transfersoap rond Rafael van der Vaart is een einde gekomen. De 25-jarige spelmaker stapt definitief over naar Real Madrid, dat dertien miljoen euro neertelt voor de aanvoerder van Hamburger SV.

HSV en Real eens over transfer Van der Vaart

De verwachting was al dat HSV en Real afgelopen weekeinde om de tafel zouden zitten in Londen. Beide clubs namen deel aan het toernooi om de Emirates Cup. Van der Vaart zelf kwam overigens niet in actie; coach Martin Jol vond dat de middenvelder mentaal niet in staat was te spelen vanwege de transferperikelen.

In Madrid gaat Van der Vaart een contract tekenen dat hem voor vijf jaar bindt aan Real. Hij wordt in Spanje ploeggenoot van Royston Drenthe, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben en Wesley Sneijder. Laatstgenoemde liep zondag overigens een ernstige knieblessure op.

Van der Vaart heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit eens in Spanje te willen spelen. Vorige zomer was Valencia nog voor hem in de markt, maar Hamburger SV ging niet akkoord met de voorgestelde transfervoorwaarden.

Van der Vaart speelde drie jaar in Hamburg. In die periode groeide hij uit tot de absolute leider van de ploeg. De spelmaker speelde 74 competitiewedstrijden in Duitse dienst en scoorde 29 keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen