'Real bood 14 miljoen te weinig voor dictator Van der Vaart'

'In mei en juni werd ik nog nerveus van die berichten, intussen ben ik aan alle speculaties gewend geraakt', reageert Martin Jol laconiek op het nieuws dat Real Madrid zich bij Hamburger SV heeft gemeld voor Rafael van der Vaart.

'Real bood 14 miljoen te weinig voor dictator Van der Vaart'

De coach van HSV mag dan met een glimlach het onderwerp afdoen, feit is dat de Spaanse kampioen per fax volgens Duitse media zes of zeven miljoen euro heeft geboden voor Van der Vaart. Dat is vooralsnog heel wat minder dan de twintig miljoen euro die de Duitse clubleiding in gedachten zou hebben.

Met de zes of zeven miljoen die Real heeft geboden, neemt de Duitse club in ieder geval geen genoegen. Die Rothosen willen met de opbrengst van Van der Vaart niet alleen een vervanger voor de Nederlander halen maar ook een nieuwe topspits. Maar HSV moet van de transfersom ook nog eens twintig procent overmaken aan Ajax, Van der Vaarts vorige club.

Met spanning wordt dan ook uitgekeken naar het toernooi om de Emirates Cup in Londen, waar op zaterdag 2 augustus HSV en Real tegenover elkaar staan. Duitse media gaan er in ieder geval vanuit dat tijdens die gelegenheid de beide technisch directeuren (HSV's Dietmar Beiersdorfer en Real's Predrag Mijatovic) met elkaar in conclaaf gaan.

Intussen vertelt Van der Vaart wat hij dient te vertellen. Berichten in Spaanse media dat hij al een voorcontract getekend heeft, doet hij van de hand: 'Er is helemaal geen voorcontract.' En over zijn toekomst klinkt de inmiddels veelgehoorde zin: 'Op dit moment stel ik me in op een nieuw seizoen bij HSV. En daarmee heb ik geen enkel probleem.'

Coach Jol illustreerde nogmaals de waarde van Van der Vaart. 'Rafael bepaalt ons spel. Hij is de dictator van onze Mannschaft', noteerde het Hamburger Abendblatt op uit de mond van de Nederlandse coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen