Howe wijst 'onzinnige' Ten Hag terecht na botsing aan de zijlijn

Reacties

Newcastle United-manager Eddie Howe was na de overwinning op Manchester United niet te spreken over het gedrag van United-collega Erik ten Hag. De Nederlander beklaagde zich in de slotminuten over vermeend tijdrekken bij de thuisploeg.

Howe wijst 'onzinnige' Ten Hag terecht na botsing aan de zijlijn
© Viaplay
Newcastle United
Newcastle United
2 - 0
Manchester United
Manchester United

Een paar minuten voor tijd kregen Ten Hag en Howe het aan de zijlijn met elkaar aan de stok. Het stond toen 1-0 voor Newcastle en bij United waren net drie nieuwe spelers ingebracht. Nadat ook Newcastle had gewisseld en doelman Nick Pope volgens Ten Hag erg veel de tijd nam om een doeltrap te nemen, uitte de Nederlander zijn ongenoegen bij de vierde official.

De wijze waarop Ten Hag dat deed, zorgde voor irritatie bij Howe en de bank van Newcastle. Al een dag voor de wedstrijd liet de United-manager op een persconferentie weten dat hij verwachtte dat de ploeg van Howe zou gaan tijdrekken wanneer het hen zou uitkomen.

Die woorden wogen mee in de irritatie van Howe. 'Ik wil één ding duidelijk maken. Wij zijn een ploeg die de bal altijd in het spel wil houden. Ik heb geen idee waar deze onzin over tijdrekken vandaan komt', vertelde Howe op de persconferentie na afloop. 'We spelen altijd met een hoge intensiteit en op een hoog tempo. Dat houdt ook in dat we graag de bal willen hebben.'

Heetst van de strijd
Howe zocht de confrontatie met Ten Hag, waarna United-assistent Steve McClaren beide managers uit elkaar hield. 'Ik kom altijd op voor mijn spelers en voor zaken die mij aan het hart gaan. Als ik merk dat iemand iets doet of zegt wat niet klopt, dan wil ik ook mijn punt maken. We hebben volledig verdiend dit duel gewonnen. Deze wedstrijd geldt als een blauwdruk van hoe we als team het liefst willen spelen.'

Ten Hag ging na de nederlaag ook nog even in op het incident. 'Het was een moment in het heetst van de strijd en we moeten het ook niet groter maken. We hebben ons daarna weer gericht op het managen van onze teams', aldus Ten Hag.

Leedvermaak
BBC-analist en Newcastle United-icoon Alan Shearer kwam maandag op Twitter nog even terug op het voorval tussen Howe en Ten Hag. De oud-topspits liet ook weten dat het 7-0 had 'kunnen en moeten' worden The Magpies. Shearer reageerde ook direct op een cynische tweet van het Newcastle United-account over het vermeende tijdrekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.