Deze pijnlijke cijfers vertellen het verhaal van Weghorst

Manchester United had zondag een off-day op bezoek bij Newcastle United (2-0). Ook Wout Weghorst kon geen vuist maken op St. James' Park. Het aantal balcontacten van de Nederlandse spits legt dat pijnlijk bloot.

Newcastle United
2 - 0
Manchester United

Manager Erik ten Hag gaf Weghorst ook op bezoek bij Newcastle het vertrouwen. De dertigjarige aanvaller kwam er totaal niet aan te pas tegen The Magpies. Voor rust liet Weghorst slechts zeven balcontacten noteren. Dat was het minst van alle spelers op het veld. Ter vergelijking: Nick Pope, de doelman van Newcastle, beroerde de bal acht keer vaker.

Na rust kwam Weghorst nog drie keer in het stuk voor, wat zijn totaal aantal balcontacten op tien brengt. In de 62ste minuut had Ten Hag genoeg gezien. De manager haalde zijn landgenoot naar de kant en bracht Anthony Martial binnen de lijnen. Frappant genoeg kwam Newcastle drie minuten later op voorsprong.

Ten Hag wilde zijn aanvalsleider, die van Manchester Evening News een 2 kreeg ('zijn ploeggenoten lijken hem soms niet aan te willen spelen'), niet afvallen. 'Ik wil me niet op spelers focussen, het was een teamprestatie.'