Horrortackle Geis: dader sneller terug dan slachtoffer

Reacties

André Hahn komt dit kalenderjaar niet meer in actie na de horrortackle van Johannes Geis (Schalke 04). De middenvelder van Borussia Mönchengladbach richt zich na een succesvolle operatie op de tweede seizoenshelft. Geis werd gestraft met een schorsing van vijf duels.

Horrortackle Geis: dader sneller terug dan slachtoffer

Geis vloog nogal onbezonnen het duel in met Hahn, waarvoor de speler van Schalke 04 ook zijn excuses aanbood. Hahn, die dit seizoen vooral als invaller gebruikt werd bij de club van Roel Brouwers, brak daarbij zijn linkerscheenbeen en liep schade op aan zijn meniscus.

De 25-jarige Hahn is inmiddels met succes geopereerd aan de fractuur en de schade in zijn linkerknie. Dit kalenderjaar komt hij sowieso niet meer in actie. De revalidatietijd is moeilijk in te schatten, maar op zijn vroegst maakt hij zijn rentree op 23 januari, als Gladbach de tweede competitiehelft begint met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Schorsing
Geis, die met Schalke tegen een 3-1 nederlaag aanliep in het Borussia-Park, heeft een schorsing gekregen van vijf wedstrijden. Hierbij is rekening gehouden met zijn relatief schone verleden. De middenvelder, die ook nog eens 15.000 euro moet betalen, mist het bekerduel met - uitgerekend - Gladbach. Vervolgens mist hij door het akkoord gaan met het voorstel vier competitieduels: Ingolstadt (thuis), Borussia Dortmund (uit), Bayern München (thuis) en Bayer Leverkusen (uit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.