Hoofdrollen Benzema en Rodrygo bij grootste seizoenszege Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft zich woensdagavond tussen Barcelona en Granada genesteld op de ranglijst in La Liga. Op eigen veld had het team van trainer Zinedine Zidane weinig te duchten van hekkensluiter Leganés. Karim Benzema pakte de schijnwerpers met twee assists en een doelpunt.

Hoofdrollen Benzema en Rodrygo bij grootste seizoenszege Real Madrid
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
5 - 0
Leganés
Leganés

Allereerst was het woord echter aan Rodrygo Goes. De Braziliaanse tiener, die afgelopen zomer voor 45 miljoen euro arriveerde, mocht voor de eerste keer van meet af aan meedoen in een competitiewedstrijd van Los Blancos. Al na zeven minuten sloeg hij toe: Marcelo zette voor, Benzema legde uitstekend terug en de tiener hoefde niet veel meer te doen dan de bal binnen te tikken.

Voor Rodrygo betekende het een nieuwe mijlpaal in zijn nog prille carrière. Eind september had hij ook maar zestig seconden nodig om te scoren tegen Osasuna, toen als invaller. Woensdag zette hij zijn team op het goede spoor met zijn snelle openingstreffer.

Rodrygo nam al na zeven minuten de openingstreffer op zich.
© Pro Shots
Rodrygo nam al na zeven minuten de openingstreffer op zich.

Amper een minuut na de 1-0 viel namelijk ook al de 2-0. Benzema hield zijn directe tegenstander goed bezig en zette daarna laag voor, waarop Toni Kroos de bal achter het standbeen in de verre hoek tikte. Leganés had niets in te brengen in Madrid en incasseerde halverwege de eerste helft het derde doelpunt van de avond.

Na een overtreding van Juan Soriano ging de bal op de stip en voerde Sergio Ramos de score verder op. In eerste instantie keerde doelman Soriano zijn poging, maar hij kwam te vroeg van zijn lijn en dus moest de elfmetertrap over. In tweede instantie schoot Ramos wél binnen en was het verzet van Leganés gebroken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft droeg Benzema weer bij aan de score, maar ditmaal als afmaker in plaats van als aangever. De Fransman nam ook een rake strafschop voor zijn rekening, na een charge van Kenneth Omeruo. Benzema stuurde de doelman de verkeerde hoek in en bekroonde zijn sterke optreden in Madrid met een doelpunt.

Vlak na de 4-0 vond Zidane het tijd voor een applauswissel voor Benzema en mocht Luka Jovic erin komen. De zomeraanwinst kreeg twintig minuten tegen Leganés en luisterde zijn invalbeurt op met een treffer. Net na het ingaan van de blessuretijd zette Dani Carvajal voor en kopte Jovic de bal in de linkerhoek achter Soriano.

Real Madrid staat na de grootste overwinning sinds 6 december 2018 (toen er ook met vijf doelpunten verschil werd gewonnen van Melilla in het bekertoernooi) tweede, één punt achter Barcelona en één punt voor Granada. De Koninklijke heeft nog een wedstrijd tegen aartsrivaal Barcelona tegoed, nadat de Clásico van afgelopen weekend om veiligheidsredenen werd geannuleerd.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Rodrygo
Meer over Rodrygo
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.