'Honda weet dat grotere club vroeg of laat wel komt'

De medewerkers van VVV-Venlo keken hun ogen uit afgelopen zondag. Voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag nam een imposant leger scouts plaats op de hoofdtribune. Met dertig man zaten ze in De Koel. De grote meerderheid kwam voor één man: Keisuke Honda.

'Honda weet dat grotere club vroeg of laat wel komt'

Vooral uit Engeland is er veel belangstelling. Scouts van Liverpool, Arsenal, Wolverhampton Wanderers, West Bromwich Albion en Sunderland reisden voor de linkspoot af. Ook namens Anderlecht, FC Porto en een reeks Duitse clubs zaten er scouts op de tribune in Venlo.

Een overstap van Honda naar Engeland op korte termijn is echter niet waarschijnlijk, aangezien hij niet aan de voorwaarden voldoet voor een werkvergunning. Als speler van buiten de EU moet hij de laatste twee jaar in 75 procent van de interlands hebben meegespeeld. De teller van Honda blijft steken op zes van de 33 internationale wedstrijden van Japan in die periode.

Binnen VVV gaat praktisch iedereen er vanuit dat Honda nog tijdens de huidige transferperiode wordt overgenomen door een grootmacht. Een transfer naar een Engelse club, die hem in Venlo laat spelen tot hij aan de voorwaarden voor een werkvergunning voldoet, geldt als het ideale scenario.

'Hij weet dat die grotere club er vroeg of laat wel komt', aldus zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior tegen Voetbal International. 'Nog altijd heeft het zijn voorkeur om de stap naar de Nederlandse top te zetten, maar ook buitenlandse clubs kunnen interessant zijn.'

'Al moet hij niet naar de nummer veertien van Engeland vertrekken. Ofwel een echt mooie stap zetten naar een club waar hij volledig tot zijn recht komt, of anders nog een tijdje bij VVV blijven. In Venlo kan hij excelleren. En dan heeft hij in de winterstop de aanbiedingen waarschijnlijk voor het uitkiezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen