Transferdagboek 20 juli: Huntelaar, Beckham en Honda

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Klaas-Jan Huntelaar vroeg en kreeg vrijdag van Real Madrid enkele dagen bedenktijd extra. Zowel Tottenham Hotspur als VfB Stuttgart gebruikte het weekeinde om de Oranje-international voor zich te winnen, terwijl de belangstelling van Arsenal op de achtergrond speelde. Maar er hebben zich naar verluidt twee nieuwe gegadigden gemeld: AS Roma en Chelsea.

Transferdagboek 20 juli: Huntelaar, Beckham en Honda

Volgens de Corriere dello Sport wil de Romeinse club Huntelaar graag op huurbasis overnemen, aangezien de middelen ontbreken om de spits definitief in te lijven. En AS meldt dat trainer Carlo Ancelotti de Oranje-spits graag naar Stamford Bridge wil halen.

Frank Rijkaard wil nog een nummer tien aan zijn selectie toevoegen. Galatasaray denkt aan die wens te kunnen voldoen door Keisuke Honda weg te halen bij VVV-Venlo. Volgens Fanatik is de vraagprijs van tien miljoen euro wat aan de hoge kant. De Turken willen de helft neerleggen voor de Japanse spelmaker.

David Beckham is koud begonnen aan zijn rentree in Los Angeles of de clubs zijn alweer bezig hem terug naar Europa te halen. Volgens de Daily Mail hebben Chelsea en Tottenham Hotspur hun zinnen gezet op de middenvelder, die tijdens het oefenduel met
AC Milan door het eigen Galaxy-publiek werd getrakteerd op een fluitconcert.

Blackburn Rovers en Christian Vieri (36) hebben na een week afscheid van elkaar genomen. De Daily Mail weet de reden van het voortijdig afbreken van de stage: manager Sam Allardyce achtte de Italiaanse aanvaller niet fit genoeg. Volgens La Gazzetta dello Sport lag het anders. Blackburn Rovers kon de oud-international niet bekoren, en dus wacht hij tijdens zijn vakantie op Sardinië op een nieuwe club.

Bekijk hier al onze video's