Transferdagboek 10/08: Adriano, Honda en Upson

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. In mei tekende Adriano een contract met Flamengo, nadat hij in Italië bij Internazionale zijn voetbalplezier was kwijtgeraakt. De spits verkeert sinds zijn terugkeer naar Brazilië weer in topvorm en is momenteel topscorer met tien treffers, maar een transfer lonkt.

Transferdagboek 10/08: Adriano, Honda en Upson

Zijn zaakwaarnemer Gilmar Rinaldi meldt aan Sky Sport Italia dat hij dagelijks wordt benaderd door Europese clubs, waarvan ook enkele uit de Serie A. Adriano heeft nog een contract tot mei, maar zijn zaakwaarnemer sluit een transfer niet uit. Speeltijd is voor de spits erg belangrijk, aangezien hij basisspeler wil zijn tijdens het WK volgend jaar zomer in Zuid-Afrika.

Manchester City geeft de strijd om Jolean Lescott nog niet op, maar is druk bezig met een alternatief. Mathew Upson van West Ham United moet samen met Kolo Touré het nieuwe centrum in de defensie vormen als Lescott niet komt. The Guardian meldt dat Manchester City voorzichtig heeft geïnformeerd bij The Hammers en dat manager Mark Hughes zich weigert neer te leggen bij de mogelijkheid dat Lescott bij Everton blijft. Afgelopen week werden twee nieuwe boden geweigerd, maar de komende dagen volgt opnieuw een voorstel.

VVV-Venlo hoopt dat Keisuke Honda bij de club blijft, maar beseft dat het erg moeilijk wordt de Japanner te behouden. De vraagprijs voor de middenvelder ligt hoog waardoor hij voor Nederlandse clubs schier onbetaalbaar is. Nu is er echter ook interesse van de absolute top. Zo woonde een delegatie van Liverpool het thuisduel met ADO Den Haag bij, Hai Berden kondigde dat ook al aan. 'Er is behoorlijk wat belangstelling voor Honda', aldus de VVV-voorzitter tegen Eredivisie Live 'Je zou daarbij kunnen denken aan ploegen als Liverpool en Manchester United.'

Bekijk hier al onze video's