Honda heeft na wereldprimeur nog één doel: Antarctica

Reacties

Het voetbal heeft Keisuke Honda op veel plekken gebracht. Na zijn debuut voor Botafogo is de Japanner toegetreden tot een zeer select gezelschap.

Honda heeft na wereldprimeur nog één doel: Antarctica
© Pro Shots

Het decor was niet passend voor een unieke prestatie. Vanwege het coronavirus werd er gespeeld achter gesloten deuren. Maar voor Honda was het zondag toch een memorabele dag.

De 33-jarige Japanner heeft in zijn clubcarrière nu namelijk op vijf verschillende continenten gevoetbald. Bovendien heeft hij met zijn treffer namens Botafogo tegen Bangú voor een primeur gezorgd aangezien niemand eerder ook op vijf verschillende continenten heeft gescoord.

'Dank voor alle steun', zei Honda na zijn historische optreden. 'Ik blijf mezelf uitdagen. En ik wil ooit spelen en scoren op Antarctica.' Daarmee refereerde hij aan het enige continent dat hij nog niet heeft aangedaan in zijn carrière, die hem onder andere in Venlo en Arnhem bracht.

Met wedstrijden op vijf continenten is Honda niet uniek. Sterker nog, Lutz Pfannenstiel mag zich de grootste voetbalavonturier aller tijden noemen. De Duitser stond als keeper bij 25 clubs op de loonlijst en is de enige speler die op elk van de zes bij de FIFA aangesloten continenten profvoetbal heeft gespeeld.

Honda speelde én scoorde in zijn clubcarrière in Azië (Nagoya Grampus Eight), Europa (VVV, CSKA Moskou en AC Milan), Noord-Amerika (Pachucha), Oceanië (Melbourne Victory) en Zuid-Amerika (Botafogo). Daarnaast speelde hij met Japan op het WK 2010 in Zuid-Afrika (en scoorde daar ook).

Spelersprofiel

K. Honda


Geboortedatum:
13 juni 1986
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Osaka
Nationaliteit
Japan
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
74 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Honda
Meer over K. Honda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.