Ook in Azerbeidzjan weten ze nu: globetrotter Honda blijft nooit lang hangen

Reacties

Ultieme globetrotter Keisuke Honda heeft zijn spullen maar weer eens gepakt. De 34-jarige Japanner werd met Neftci Baku (de zoveelste halte in zijn indrukwekkende wereldreis) eerder deze week op spectaculaire wijze kampioen van Azerbeidzjan, maar vertrekt. Op naar een nieuw avontuur.

Ook in Azerbeidzjan weten ze nu: globetrotter Honda blijft nooit lang hangen
© Pro Shots

De carrière van Honda leest namelijk echt als een avonturenboek, zeker de laatste jaren. Hij begon zijn loopbaan in Japan bij Nagoya Grampus, waarna VVV-Venlo hem oppikte. Na zijn tijd in Limburg speelde Honda bij CSKA Moskou (Rusland) en AC Milan (Italië), voordat hij aan een heuse wereldreis begon. En nooit bleef hij lang op dezelfde plek.

Vijf continenten
Eerst vertrok hij naar CF Pachuca (Mexico), maar daar hield hij het na een jaar voor gezien. Hij ging naar  Melbourne Victory (Australië), maar zijn tijd Down Under kwam na negen maanden ten einde. Hij was daarna een tijdje clubloos, voordat hij tekende bij Vitesse. Na een paar weken en vier wedstrijden besloot hij weer verder te trekken: zijn nieuwe bestemming was Botafogo (Brazilië). Daar scoorde hij direct, Honda werd daarmee de eerste spelers die op vijf verschillende contintenten wist te scoren.

Maar toch bleek dat voor Honda ook niet als thuis te voelen. In februari van dit jaar tekende hij vervolgens bij Portimonense (Portugal), maar dat contract werd al snel verscheurd toen bleek dat die club hem helemaal niet meer kon inschrijven voor de competitie. En dus belandde hij in maart bij Neftci Baku (Azerbeidzjan).

Met die ploeg werd hij afgelopen woensdag op spectaculaire wijze kampioen. Neftci ontving op de laatste speeldag in eigen huis FK Qarabag, op dat moment de koploper. De thuisploeg had één punt minder, maar won dankzij een goal in de 90ste minuut met 1-0 van de directe concurrent, waarna een groot feest losbarstte (zie tweet onderaan).

Daarmee plaatste Neftci zich voor de voorronde van de Champions League, maar dat is voor Honda geen reden om langer te blijven, zo stelde hij. 'Ik ben dolblij met deze titel en zal mijn tijd in Azerbeidzjan nooit vergeten', sprak hij op een persconferentie. 'De laatste jaren van mijn carrière zijn roerig geweest, maar dit is een prachtige beloning. Toen ik kwam, zei ik al dat ik kampioen wilde worden. Dat hebben we nu geflikt, maar ik denk niet dat ik hier volgend seizoen nog ben. Ik wens alles en iedereen bij Neftci succes.'

En dus gaat de wereldreis van Honda ongetwijfeld verder. Hij heeft nu gespeeld en gescoord in Azië, Europa, Oceanië, Midden- én Zuid-Amerika. Het is dus niet ondenkbaar dat de wereldreiziger het een keer in Afrika gaat proberen, in zijn jacht op een volle bingokaart, maar met Honda weet je het maar nooit...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.